Miši Batšuaji (©Reuters)
Miši Batšuaji (©Reuters)

Nisu uspeli da ga osposobe Valensija, Kristal Palas i ni Čelsi s Lampardom, mogu li Atalanta ili Lids?

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.20. | 19:52

Miši Batšuaji na raskrsnici

Da su Čelsi i Dortmund uspeli da pronađu zajednički jezik posle onih vrhunskih šest meseci na Vestfalenu ko zna kako bi se karijera Mišija Batšuajija dalje razvijala. Ovako, pozajmice u Valensiji i Kristal Palasu, pa tavorenje na Stamford Bridžu ostavili su belgijskog napadača daleko od visina koje su mu se predviđale kada je iz Marselja prelazio u Čelsi za 37.000.000 evra sa etiketom naslednika Didijea Drogbe.

Pružio mu je Frenk Lampard šansu da se dokaže tokom protekle sezone, ali nije išlo. Eksplozija Tamija Abrahama, onda i dobre role Olivijea Žirua ostavile su Batšuajija mahom van protokola i na tribinama, zbog čega je ovog leta rastanak neminovan.

Izabrane vesti

Čelsi je na belgijskog napadača okačio cenu od 22.000.000 evra, a zasad su se raspitivala samo dva potencijalna kupca – Lids i Atalanta.

Marselo Bijelsa intenzivno traži pojačanja na svim pozicijama pošto je Lidsu obezbedio povratak u Premijer ligu posle više od deceniju i po, a i Batšuaji se nalazi na listi želja kraj Leona Bejlija, Bena Vajta, Rodriga i mnogih drugih...

Atalanta je takođe zainteresovana za Batšuajija, ali samo pod jednim uslovom – da Duvan Zapata ode iz Bergama pre kraja prelaznog roka. Za Zapatu se najčešće pominjao Juventus, ali je Stara dama sada maksimalno fokusirana na dovođenje Arkadijuša Milika iz Napolija, pošto Boginja provincije za Kolumbijca traži više od 50.000.000 evra.

Batšuaji se nada da će se bilo ko javiti i ponuditi nešto konkretno, jer ne želi više da bude treća opcija u Čelsiju, a posle dolaska Tima Vernera bio bi praktično četvrti izbor posle Abrahama i Žirua. Dakle, za njega nema sreće na Stamford Bridžu.

On je prošle seozne odigrao samo 746 minuta raspoređenih kroz 25 utakmica, a učinak mu čak i nije tako loš – osam golova i tri asistencije. Sa Čelsijem ima ugovor do narednog leta, pa je moguće da će Plavci smanjiti cenu kako se kraj prelaznog roka bude bližio, pošto nema potrebe da Batšuaji ostane. 



tagovi

Miši BatšuajiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara