Bejli, Koh i Rodrigo (©Reuters)
Bejli, Koh i Rodrigo (©Reuters)

Bijelsa krenuo po jaka imena

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 17:38

Lids se konačno ozbiljnije aktivirao na tržištu...

Nakon što su po ulasku u Premijer ligu pazarili i ili pozajmili nekoliko vrlo mladih igrača - Džo Gelhart (Vigan), Kodi Drame (Vigan), Džek Harison (Mančester Siti), Ilan Melje (Lorijen) - na Eland roudu se konačno okreću jačim imenima.

Kako javlja nekoliko ostrvskih (doduše opskurnih) medija, Marselo Bijelsa dao je zeleno svetlo da se krene po levo krilo Bajera iz Leverkuzena - Liona Bejlija (23). Ovo je navodno rezultat još jednog propalog pokušaja da se angažuje mladi engleski fudbaler. U pitanju je Rajan Kent, Liverpulovo dete koje je Stiven Džerard kupio prošle godine. Lids je bio spreman da Rendžersu iskešira 10.000.000 funti, međutim ponuda je glatko odbijena i poslat jasan signa - nije na prodaju!

Izabrane vesti

Nema sumnje da bi na eventualni transfer Bejlija novi premijerligaš morao da potroši mnogo više novca (njegova tržišna vrednost je blizu 30.000.000 evra), ali u pitanju je ipak mnogo veće ime, zreliji igrač, s puno iskustva, spreman da se odmah uhvati u koštac s izazovom zvanim Premijeršip.

Olakšavajuća okolnost za Bijelsu i Lids mogla bi da bude činjenica da Peter Boš preferira neke druge igrače na poziciji levog krila. Bejli se nije naigrao fudbala tokom prošle sezone, tako bi Nemci mogli da pristanu na cenu značajno manju nego što je ova tržišna. Uostalom, tako nešto diktira i Bejlijev učinak - na 33 utakmice samo sedam golova i tri asistencije.

Lids u Nemačkoj planira da pronađe i štopera, jer Brajton ne popušta kada je u pitanju otkup Bena Vajta. Tako će već kroz nekoliko dana Frajburgu biti poslata zvanična ponuda za reprezentativnog centralnog beka Robina Koha (24). Očekuje se da nemački klub pristane na svaku ponudu veću od 15.000.000 evra...

Kao šlag na torti bio bi eventualni dogovor sa Valensijom oko napadača Rodriga. Marka danas donosi informaciju da bi ga Valensija pustila za 25.000.000 evra. Sve su to cene koje bi klub iz Jorkšira bez većih problema mogao da plati nakon što je inkasirao oko 200.000.000 samim povratkom u Premijer ligu. Ostaje samo pitanje da li želi, s obzirom da je poznata ideja klupskog rukovodstva da ne rasipa novac na sve strane poput Aston Vile pa da posle drhti za opstanak. Bijelsa je sam kazao da bi radije zadržao okosnicu tima, oslonio se na uigranost u prvoj premijerligaškoj sezoni, a onda iz godine u godinu kupovao po dva-tri igrača i podizao kvalitet ekipe postepeno.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Lion BejliRodrigoRobin Koh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara