Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Niželigaški blokbaster: Rajan Rejnolds i Rob Mekelheni protiv Junajtedove Klase '92

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 14:27

Reksam se sukobljava sa Salford Sitijem u 13. kolu Lige 2

Kada se Reksam suoči sa Salford Sitijem u Ligi 2 ove subote, dve renomirane vlasničke grupe će se suprotstaviti jedna drugoj...

Bio je novembar 2020. kada se holivudska zvezda Rajan Rejnolds udružio sa Robom Mekelhenijem - poznatim po stvaranju i glumi u filmu "U Filadelfiji je uvek sunčano" - da bi kupio Reksam za 2,5 miliona evra. Dvojac je postao simbol velškog fudbala širom sveta zahvaljujući popularnom Diznijevom dokumentarcu pod nazivom "Dobrodošli u Reksam".

Izabrane vesti

Posle 15 godina van fudbalske lige, Crveni zmajevi su osvojili titulu u Konferenciji i izborili plasman u Ligu 2. Reksam trenutno zauzima sedmo mesto u četvrtom rangu engleskog fudbala sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Nots Kauntija, i sprema se da se suoči sa drugim klubom sa slavnim vlasnicima.

16.00: (1,63) Reksam (3,90) Salford Siti (4,70)

Godine 2014. Salford Siti je preuzela grupa bivših igrača Mančester Junajteda koji su izdanci kultne omladinske akademije pod nazivom "Klasa '92": Niki Bat, Rajan Gigs, Geri Nevil, Fil Nevil i Pol Skols. Svaki čovek poseduje 10 odsto akcija Salforda, a ikona engleskog fudbala Dejvid Bekam kupio je sopstveni udeo od 10 odsto od singapurskog biznismena Pitera Lima, koji poseduje preostali većinski udeo u klubu sa šireg područja Mančestera.

Salford je na 13. mestu u Ligi 2 sa 16 bodova posle 12 mečeva. Posle niza od pet ligaških poraza, Siti je vezao tri slavlja u prvenstvu, a pre četiri dana je izgubio od Stokporta 1:3 u okviru Liga trofeja.

S druge strane, Reksam je slavio u poslednjem meču Lige 2 sa 3:0 protiv Kru Aleksandre, produživši niz neporaženosti na četiri duela, a bukmejkeri Mozzarta daju najveću kvotu na svetu na slavlje Rejnoldsovih i Mekelhenijevih pulena.

LIGA 2 - 13. KOLO

Subota

16.00: (1,63) Reksam (3,90) Salford Siti (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 2Engleska 4ReksamSalfordSalford SitiBrajan RejnoldsDejvid BekamNiki BatGeri NevilFil NevilPol SkolsRajan Gigs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara