Aleksandar Pejović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Aleksandar Pejović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Nižu se odlasci sa Čaira – Radnički bez kapitena

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 14:38

Aleksandar Pejović sporazumno raskinuo ugovor sa Nišlijama i karijeru će najverovatnije nastaviti u Mladosti iz Lučana

Govori se o tome već danima, pišu objave po društvenim mrežama, ali tek danas je ozvaničeno: Aleksandar Pejović nije više fudbaler Radničkog. Iskusni vezista i klub sa Čaira sporazumno su raskinuli saradnju, pa će Nišlije, uz novog sportskog direktora, novog-starog trenera, u narednom periodu dobiti i novog kapitena.

Odlazak Pejovića ukpala se u najavu radikalne promene „krvne slike“ u svlačionici tima koji zimuje kao pretposlednji na tabeli Mozzart Bet Superlige. Prethodno su klub napustili Lazar Pavlović, Nikola Vlajković, Miljan Škrbić, svi Afrikanci, izuzev Bazila Jamkama, a tu sigurno neće biti kraj odlascima.

Izabrane vesti

Očekuje se da novi sportski sektor kluba, na čelu sa Bratislavom Ristićem, predstavi i pojačanja, nakon kamerunskog reprezentativca Kolinsa Faja i bosanskog napadača Semira Smajlagića. Pejovićeva pozicija defanzivnog veznog, ionako najdeficitarnija tokom jesenjeg dela sezone, sada je dodatno upražnjena.

Aleksandar Pejović, u dva mandata na Čairu, odigrao je preko 100 zvaničnih utakmica u dresu Radničkog. Bilo je i lepih trenutaka – kao kapiten je izveo ekipu na mečeve kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija, ali i manje lepih – u prethodnoj kalendarskoj godini neretko se uklapao u sivilo čitavog tima, koji je letos tek u baražu izborio opstanak u Mozzart Bet Superligi, a i trenutno je pri samom dnu tabele srpskog šampionata.  

Prema saznanjima Mozzart Sporta, kreativni fudbaler sredine terena koji je pre nekoliko dana proslavio svoj 33. rođendan, karijeru će nastaviti u Mladosti iz Lučana, klubu čiji je dres takođe oblačio preko stotinu puta između 2016. i 2019. godine, tako da mu neće biti nepoznata ni sredina, a ni brojni saigrači, sa kojima su mu se već ukrštali putevi. Sarađivao je već u Nišu i sa sadašnjim trenerom Lučanaca Tomislavom Sivićem, a i iskustvom će se uklopiti u koncepciju tima čiju okosnicu čine fudbaleri sa „30 plus“ godina.


tagovi

Aleksandar PejovićZimski prelazni rok 2024Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara