Kilijan Embape i Žan Kler Todibo (©AFP)
Kilijan Embape i Žan Kler Todibo (©AFP)

Normalan čovek dva puta razmisli o prelasku u Junajted: Nisam želeo da napravim grešku

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 13:26

Žan Kler Todibo čekao da mu se predstavi kompletan projekat i na kraju, ipak, ostao u Nici

Na Old Trafordu se ne zna ko pije, a ko plaća. I tako je duži vremenski period. Porodica Glejzer je najavila da će prodati Mančester junajted, pa obrnula ćurak – ništa od prodaje. Meseci su protraćeni, prelaznik rok nije zatvoren na način na koji je želeo Erik ten Hag i problemi su postali lako uočljivi već u prvim kolima Premijer lige.

Odbrana Mančester junajteda je porazna, puna rupa i rupica. Pronašao ih je isprva Totenhem, a zatim i Arsenal. Očajnički je holandski trener tražio pojačanje u poslednjoj liniji tima, nadao se i odlasku Harija Megvajera, a krajnji rezultat je: štoper plaćen 87.000.000 je ostao, pojačanje nije došlo. Najozbiljnije su razmatrani Benžaman Pavar, Edmund Tapsoba i Žan Kler Todibo. Francuski štoper je dobro razmislio i odjavio engleskog velikana.

Izabrane vesti

Žan Kler Todibo bio je svestan da mu se nudi prelazak na viši nivo, znao je da Nica ne može da mu ponudi što može Junjated, ali veliko je pitanje koliko je pametno ovoga leta – zašto ne reći i prethodnih – otići na Teatar snova.

“Neću da lažem i da kažem kako nisam razmišljao. Mislio sam o tome kako treba da igram u vrhunskom klubu kako bih sebi povećao šanse (da igra za Francusku prim. aut), ali u Nici imam garancije, znam da ću igrati”, ispričao je Žan Kler Todibo za L’Ekip.

Malo šta je u Mančester junajtedu precizno definisano i sada svaki normalan čovek dva puta razmisli o prelasku u redove trostrukog osvajača Lige šampiona. Učinio je to i Žan Kler Todibo i kada je sabrao i oduzeo, shvatio da mu je najbolje da bude tu gde je već dve godine.

“Doživeo sam to drugačije od prethodnih situacija u karijeri. Udubio sam se, razmišljao, bio promišljeniji. Nisam želeo da napravim grešku u izboru. Ostao sam veoma miran”, prisetio se štoper dana kada su počela povezivanja sa Junajtedom i dodao:

“Čekao sam da mi predstave kompletan projekat”.

Francuz se već jednom u karijeri opekao, kada je iz Tuluza prešao u Barselonu. Pravu šansu nije dobio, bio je u zapećku, išao po pozajmicama. Od tada traži odgovore na konkretna pitanja.

“Želeo sam da znam šta se očekuje od mene, zašto dolazim… U Nici znam na čemu sam. Zašto ići u nepoznato? Dakle, sve mora da bude jasno. Prvi transfer sam napravio kada sam imao 18 godina, nisam bio temeljan, nisam se udubljivao”, završio je Žan Kler Todibo.



tagovi

Žan Kler TodiboNicaMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara