(©Reuters)
(©Reuters)

Obustavljena prodaja Mančester junajteda! Glejzeri tražili čak deset milijardi, navijači kipte od besa, najavljeni novi protesti

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 10:41

Šeik Džasim i Džim Retklif bili su ozbiljni u nameri da kupe klub, međutim, Amerikanci su se predomislili, jer niko nije ponudio onoliko koliko su tražili…

Prevrtljive je naravi porodica Glejzer, nemali broj puta uspela je da iziritira navijače Mančester junajteda. Kao da teži ka sukobu, kao da oni ispunjavaju američke biznismene. I ponovo će među njima izazvati gnev, jer kako javlja Dejli mejl odlučili su da obustave prodaju kluba!

Glejzeri su tokom prethodne sezone odlučili da popuste, da se povuku i nekome drugome prepuste rukovođenje klubom. Bilo da postane većinski vlasnik ili otkupi sve deonice. Primali su ponude, saslušavali preloge i posle višemesečnog rastezanja i otezanja obrnuli ćurak. Od prodaje neće biti ništa, bar ne ove godine.

Izabrane vesti

Mančester junajted je “skinut” sa tržišta, u bližoj budućnosti neće dobiti nove vlasnike. Pododica Glejzer ostaće na čelu kluba minimum do 2026. godine i Mundijala. Veruju da bi akcije mogle da skoče, da bi mogli da izvuku veći profit i to je jedini model kojim će se rukovoditi. Uostalom, tim principom se i vode godinama unazad, što je i izazvalo bes navijača.

Katarci na čelu sa šeikom Džasimom, kao i ser Džim Retklif, bili su ozbiljni u nameri da kupe klub. Slali su nekoliko ponuda, tražili model da smekšaju Amerikance i nisu ga pronašli. Jedini jezik koji poznaje porodica Glejzer je obnaj vezan za stanje na bankovnom računu. Niko im nije ponudio onoliko koliko su tražili, a cifra je astronomska – DESET MILIJARDI FUNTI!

U međuvremenu su se predomislili, obustavili su prodaju i ostaće na Old Trafordu. Ali, i kada se odvaže da naredni put uđu u prodaju, novac koji će tražiti neće biti manji, tvrdi Dejli mejl. Amerikanci veruju da će moći da dobiju između sedam i deset milijardi funti, jer bi udeo od TV prava trebalo da raste, takođe i nagrade od Lige šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo biće prošireno, a tu je i Mundijal.

(©Reuters)(©Reuters)

Gotovo godinu dana trajala je bezuspešna prodaja, toliko je navijačima davana lažna nada i oko jedne stvari nema dileme – protesti će biti nastavljeni. Možda i radikalizovani. Prethodne sedmice održani su poslednji, transparenti sa natpisima “Glejzeri, odlazite” neće nestati sa Old Traforda. Naprotiv, biće ih verovatno više nego ikada.

No, to nije nešto što će potresti Amerikance…

Glejzeri imaju debelu kožu i na njih neće uticati negativne reakcije navijača”, pišu Britanci.

Da je zaista tako pokazuju i slike iz prošlosti, kada su navijači umeli da okupiraju trening centar Karington, da upadnu na trening i traže od igrača da stanu na njihovu stranu. U bližoj prošlosti je i utakmica sa Liverpulom na Old Trafordu kasnila zbog upada navijača na teren.

Novih akcija će zasigurno biti, jer nezadovoljstvo ne jenjava. Sada je dodatno raspaljeno. Rezultati su prosečni ili ispod prosečni za klub veličine Mančester junajteda. Jeste osvojen prvi trofej posle šest godina, ali to samo govori kolika je kriza; u Ligu šampiona posrnuli gigant se vratio, ali na titulu čeka punu deceniju, nije je video još od kraja ere ser Aleksa Fergusona.

A, za to vreme ogroman novac je potrošen. Samo ovoga leta 206.000.000 evra. Pun doprinos pojačanja tek treba da daju, počev od današnjeg derbija sa Arsenalom.

Vest o stopiranoj prodaji kluba je, čini se, odjeknula u krivom trenutku…



tagovi

Mančester JunajtedGlejzer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara