Komentari na vest

Novi dresovi Vojvodine: Po motivima iz Praga i 110 godina postojanja

A

Arsenije 72

pre 7 meseci

Odlični dresovi nase Vojvodine !!! Gde se mogu kupiti ? idemo najbolji klube iz Vojvodstva Serbskog!!!
B

Bogdan77

pre 7 meseci

Odlično dresovi Sad jos da se odigra sa Slavijom prijateljski meč u znak 110 godina postojanja i prijateljstva sa Slavijom !!!
R

RaleNS

pre 7 meseci

Dobro bi bilo, ali to bi trebalo već sad da krene da se dogovara.
r

rnduljo bre

pre 7 meseci

Uzalud sve Novosađanima kad ni glas ne mogu da puste na utakmici svog klubića. Velik grad a i Evropu kad pokušaju da igraju dođe im 1000 ljudi i ćute ko od bede navijaju. " Firma je ugašena " " OTKUD VAMA ZASTAVA "
G

Gost0007

pre 7 meseci

Covece, koliko mrznje u tako kratko komentaru, iskreno zalim te.
S

Samo

pre 7 meseci

Da se kaže da su dresovi originalno ko kod Slavije od 1921 al je Slavijinu Crvenu petokraku tad zamenila plava ne zbog kako objašnjavaju kvazi istoričari iz uprave Vojvodine zbog boja zastave Prve Jugoslavije već što je asociralo na KP Jugoslavije koja je tad kao najjača partija u skupštini kraljevine zabranjena od kraljevskog režima. Eto Čehoslivacima koji su osnovani sa crvenom petokrakom 1890 nije smetala iako su i oni tad bili kapitalistička zemlja. Pa i Hajniken već 150 g ima Crvenu petokraku koja je simbol ljubavi i istrajnost. Posle 2 svetskog rata Vojvodina je od 45 do 95 nosila Crvenu petokraku. Koju i danas treba da vrati jer je pod Crvenom ostvarila najveće uspehe..
S

Slaninar

pre 7 meseci

Prelistaj istoriju i videćeš zašto nije moglo da se uzme više trofeje, koliko je muka ovaj klub imao kroz istoriju samo zato što je izvorno Srpski klub. Da je Komunisticki bilo bi i trofeja, zar ne? Makar imamo dva ozb dokaza u Beogradu za to :)
p

pedjast3

pre 7 meseci

Nije sve u duzini postojanja kluba,nesto je valjda i u trofejima,nacinu igre,broju navijaca.Svaka cast na 110 godina postojanja ali sta su osvojili za tih 110 godina,vrlo ,vrlo malo,eto cak ni poslije raspada Jugoslavije vrlo malo.Jos veca sramota sto se radi o klubu iz velikog grada.Moralo je to mnogo bolje za 110 godina.Moze covjek da zivi 110 godina i da ne napravi nista,a moze da umre u pedesetoj i da za to vrijeme stvori i postigne vise nego neko sa 110.Bolje da se okrenu rezultatima i skuoljanju navijaca nego brojanju godina .
1

1914

pre 7 meseci

Bolje 1 prava nego 100 laznih.
S

Sremac 77

pre 7 meseci

Nenadjebiv dres
S

SvrakaShearer

pre 7 meseci

Bravo Vošo, odlični dresovi. Top uradjen posao. Još da se reši 5mil godišnje od NİS iz NS a ne da se ko fol naše pare slivaju evo 20 god u one iz BG lopove
@

@Mikula Ostojić

pre 7 meseci

Prijatelju malo si pomešao klubove i dogadjaje. Zvezda je igrala prvenstvo Srbije i osvojila ga i tako se kvalifikovala u ligu SFRJ. Na teritoriji Vojvodine to je učinio Spartak. Jedini klub koji je bez kvalifikacija imao privilegiju da igra prvu ligu bio je Partizan.
M

Mikula Ostojić

pre 7 meseci

Vojvodina je istorija . Cz je osnovana posle rata kao sto svi i znamo.. i uz to jedini klub koji je po osnivanju odma igrao u prvoj ligi,sto je van propisa bilo naravno..Dok je jadna Vojvodina kao predratni klub poceo takmicenje iz nižeg ranga!
V

Vladimirc

pre 7 meseci

Ozbiljno si se zbunio. Zvezda je kao sampion Srbije izborila kvalifikacije za prvenstvo SFRJ. Kao sampion Vojvodine to je uradio Spartak. Partizan nije ucestvovao u kvalifikacionim prvenstvima.

AvantiStellaRossa

pre 7 meseci

Bas lepi dresovi, samo malo su zakasnili sa promocijom
R

RedFirm

pre 7 meseci

A jel se secas one utakmice pre drugog svetskog rata kada je u prvom…Au da…Pomesao sam, vi niste postojali tada… 😂🤭
u

ugari

pre 7 meseci

Zvezda je postojala pod imenom Jugoslavija i promenili su ime i napravili novi stadion na tom mestu a Vojvodini komunisti nisu menjali ime samo iz jednog razloga jer im je odgovaralo da se u narodu uvek očuva to " vojvodina " da potseća na separatizam kad tad. Nisu davali imena npr Dalmacija, Slavonija, Hercegovina, da tamo ne taknu u suverenitet hrvatske i b i h .
3

3579

pre 7 meseci

@ugari друже, немаш ти појма као што ни звезда нема ништа са предратном Југославијом. Ал зато си се овде излупетао и остао жив. СК Војводина (лепа српска реч, дата имену клуба, настала од тежње српског народа да у Аустроугарској створи Војводство Српско) се после Другог светског рата звала ФД (Фискултурно Друштво) Слога… Толико о томе. Узми књиге, старе новине, па истражуј, не лупетај.
u

ugari neznalica

pre 7 meseci

@ugari Ne lupetaj gluposti kad veze sa životom nemaš. Vojvodini su komunsti itekako menjali ime i kratko se zvala Sloga. FK Vojvodina je osnovana u Austrougarskoj od strane srpske omladine kao kontra-teža tadašnjem jevrejkom i mađarskom fk koji su postojali u Novom Sadu u to vreme. A zvezdina istorija počinje posle II sv. rata i veze nema niti sa jednim predratnim kubom. To što vas je osnovala partija a držite Čiču na tribini govori koliko ste šizofreni. Zvezda je oksimoron.
S

Saguenay

pre 7 meseci

Da li mozete da nam kazete, gde se moze kupiti novi dres?
H

Hun

pre 7 meseci

A ne pomenuste cuvenog Savu Šijakova i njegovu radionicu pa giminazijalce 🤔 cini mi se..
c

cjepka123

pre 7 meseci

Odlični dresovi. 👏
r

rnduljo bre

pre 7 meseci

Zahvalite se Čiči na penalima posle nerešenih utakmica i otete titule Zvezdi 1989, kada bi Zvezda postala prvak Evrope a Vojvodina naravo ispala u 1 kolu kao i uvek. Titula 66 u redu ali 89 oteta za Zvezdu u najbitnijoj godini, zato vas maler prati da u Srbiji nikad nećete biti prvi. I Obilić nam je 98 uništio najbolju generaciju od 1992, pa eto gde je sad. Svi će tako proći.
F

FCV

pre 7 meseci

Jadni vi, postenjacine…
M

Mas

pre 7 meseci

Ne lupetaj. U derbiju prvenstva na Karadjordju Vojvodina je demolirala Zvezdu 3 : 1 .prolece 1989. Celu jesen Zvezda je kaskala u prvenstvu, osim 3 utakmice sa Milanom ,sve ostalo je bilo dosta slabo.Nakon smene Branka Stankovica dolazi Seki i Zvezda tek na prolece hvata zalet , ali kasno. Ucimo i rastemo.
r

rnduljo bre

pre 7 meseci

@mas Ne lupaj rndo, kakve veze ima ko je koga nadigrao, ne gleda se 1 utakmica, da je normalno takmičenje, pobeda tad 2 boda remi 1 bod Zvezda bi bila prvak. Imala je moćan tim da je i sa slabom igrom u onoj velikoj ligi trebala biti glat prvak. Sa Šekijem nismo rasli uopšte, bila je nedisciplina i rasulo, sreća da se desio Keln, pa je uprava tek tad postala ozbiljna.
v

vosa bre

pre 7 meseci

Pošto gospodin voli historiju nije loše pomenuti ovo. Трка Војводине и Хајдука одлучена је у финишу првенства. Хајдук је у Београду био бољи од Црвене зведе, победио је с 2:1. Уз напомену да је Звезда прво полувреме тог меча решила у своју корист с 1:0, остаје утисак код свих фудбалера Војводине из те генерације да победа Хајдука у Београду није била баш спортски чиста. На крају, Хајдук је то првенство завршио на првом месту, а Војводина се са бодом мање морала задовољити другом позицијом. Koje kome tada ukrao titulu. Da te čujem.
D

Dragan 1985

pre 7 meseci

Vojvodina, Slavija i Untreht imaju najslicnije dresove. Razlika je u tome sto je Slavijina crvena i okrenuta naopacke nalik po crtezima Izraelu. Izreal jedina nacija na svetu koja crta zvezdu naopako. Uglavnom okrenuta zvezda se naziva jos i judeisticka.
N

Nero Wolfe

pre 7 meseci

Judeisticka ili Davidova zvezda je sestokraka i sacinjavaju je dva isprepletena trougla i nema nikakve slicnosti ni sa Slavijom ni sa Vojvodininom.
N

Nenad1246

pre 7 meseci

Auuu ala veze nemaš.
D

Dragan 1985

pre 7 meseci

Ala ste obojica glupi niste svatili sta sam napisa. Ja nisam spomenuo zastavu Izraela Izraela glupsoni, na zastavi Izraela stoji davidova zvezda. Ja govorim kako oni crtaju pravu zvedu, dva kraka su joj gore a jedan gore. Na dresu Slavije zvezda je crvena i okrenuta naopacke kao djavolja zvezda.
Б

Бск

pre 7 meseci

Највећи живи српски клуб! Једини који је успео да буде 2 пута шампион у СФРЈ! Штета једино што су, као и 90% клубова овде, у рукама сваке власти.

Chiske

pre 7 meseci

I 3-4 puta nam je ukradena titula od strane velike cetvorke najuzasnije je bilo 77... Ali to je vosa za Vosu se ne navija jer osvaja trofeje. Navijati za Vosu je nesto sto niko od blizanaca nece iskusiti u zivotu... Toliko patnje, toliko prave tuge... Ali uvek glavom kroz zid!
Б

Блок

pre 7 meseci

Ај бре Фирмаш не лупетај брате ....играте култне утакмице...никад... Ми кад се сетимо Бордоа,Лација,Бајерна ...сузу бих пустио ..
Z

ZZ Crew

pre 7 meseci

Lep dres mada ovo sa plavom zvezdom,nidje veze... ako si hteo povezanost sa drzavom,stavis zastavu Srbije pozadi u vrhu i na rukavima.

Chiske

pre 7 meseci

Aj ne lupaj molim te ako ne znas istoriju samo ispadas g...
N

NsNS

pre 7 meseci

Decko, ne blamiraj se. Vojvodina je osnovana 1914. u Austrougarskoj. Nikakvi nacionalni simboli nisu mogli da budu na dresu. Vrati se u skolu
G

Gost gleda

pre 7 meseci

Plava zvezda je na grbu od 1922 kad je i sam grb nastao, boje su bela i crvena a zvezda plava kao boje zastave Srbije, a ujedno se razlikovao od grba Slavije iz Praga cija je zvezda na grbu crvena. Nekoliko godina pre grba je odluceno da dresovi budu belo crveni.