Aleksandar Stanković (Star Sport)
Aleksandar Stanković (Star Sport)

Novi Pazar ambiciozno čeka nastavak Mozzart Bet Superlige: Nisam se uplašio da će nas očerupati

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.02.23. | 11:37

Trener Aleksandar Stanković želi agresivnu i napadačku igru u prolećnom delu prvenstva

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Atletski stadion sada je u pravom smislu reči kamp Novog Pazara, u kojem Plavi po povratku iz Antalije imaju idealne uslove za rad. U okviru novog ruha dobili su svlačionice, kancelariju, ekonomat, ambulantnu sobu, salu za fitnes i teretanu opremljenu spravama po meri profesionalnih sportista.

Izabrane vesti

"Nisam ni pretpostavio da će teren ovako lepo da izgleda, sa svim onim sadržajima neophodnim za profesionalce", zadovoljan je trener Pazaraca Aleksandar Stanković.

Mladi stručnjak priznaje da tokom karijere nije vodio homogeniju grupu igrača, koja besprekorno funkcioniše.

"To nisam doživeo ni kao asistent, ni kao šef struke. Prihvataju ljude i zahteve. Profesionalni su i jako karakterni. Zato nam je bio cilj da sačuvamo to grotlo, a da ljudi koju nam se priključe imaju isti takav karakter. Kad sam došao, zatekao sam 15 igrača nenormalno željnih dokazivanja, koji streme nečem boljem i doživljavaju Pazar kao idealnu sredinu za taj iskorak. Nisu slučajno došli svi oni rezultati jesenas. Na meni je bilo samo da nastavim i ubedim momke u moje težnje, u to kako želim da ekipa izgleda", kaže Stanković.

Na kontrolnim mečevima u Turskoj ostvarene su dve pobede, uz tri remija i samo jedan primljen gol – protiv Vašaša iz jedanaesterca.

"Prezadovoljan sam pripremama u Antaliji, pre svega odnosom. Ima tu dosta novih zahteva, promena u opredeljenju u odnosu na ranije. Povratna informacija na pitanje možemo li to da napravimo bila mi je veoma bitna. Kao trener, nikada ne odustajem. Svestan sam da ostavljam dosta prostora pozadi jer smo opredeljeni da gore budemo agresivni. Ipak, hoću da igramo agresivno i napadački", ne odustaje od svoje filozofije povratnik u srpski fudbal.

Njegova ekipa je tokom zime ostala bez kapitena Stefana Lončara, koji se preselio u Debrecin, Seada Islamovića (BATE Borisov), Mustafe Mujezinovića (Škendija Tetovo) i Slavka Damjanovića (ATK Mohun Bagan), a otišao je i Kur Gai Kur. Bilo je interesovanja za još neke prvotimce šestoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige.

"Radim sa principijelnim ljudima, koji su posle odlaska Lončara jasno rekali da više neće da bude odlazaka. Stoga, nisam se uplašio da će nas tokom zime igrački očerupati. Konkretno kod Andrije Majdevca, u pitanju nije bi mali novac. Usledili su razgovori i kasnije na treningu sam video pozitivnu reakciju na tu našu priču. Mislim da smo dobili Majdevca još jačeg", smatra Stanković.

Na Džaizkoin arenu iz Kolubare su stigli Miloš Filipović i Petar Đuričković, dok su među pojačanjima još Samir Radovac (Velež), Numan Kurdić (Molenbek) i Ensar Brunčević (Balestje Kalsa). Postoji mogućnost da se angažuje još jedan fudbaler.

"Voleo bih da to bude ofanzivnija priča, iako smo probali dosta kombinacija prema gore i bili je to dosta dobro. Pozadi smo jaki. Tu je uigrana ekipa, pojačana Kurdićem i Brunčevićem, koji su se dobro uklopili. Poslednja akvizicija u veznom redu je Radovac. Malo kaska, s obzirom da se priključio sa 25 dana zaostatka. Vide se ideja, kreacija, ponavljanja, pa nema dileme da se radi o kvalitetnom igraču. S njim moramo da budemo obazrivi, da ga dozirano koristimo i dobijemo ga u punom sjaju tamo negde u trećem ili četvrtom prolećnom kolu", ceni 41-godišnji stručnjak.

Željno čeka nedelju i premijeru na pazarskoj klupi protiv TSC-a. S druge strane biće njegov stari poznanik Žarko Lazetić.

"Bili smo asistenti Gordanu Petriću svojevremeno u Bežaniji. Suvišno je pričati o kakvom klubu i igračima se radi. Poznajemo ih dobro, kao i oni nas. Nema tu mnogo tajni. Duboko verujem da ćemo se na kraju radovati. Ko ne želi pobedu u svakoj utakmici, taj je zalutao u sport. Sreća kad pobeđujete je nešto najlepše, posle lepih stvari unutar porodice. Nadam se samo da će vremenski uslovi da budu povoljni, kako ne bismo morali da posežemo za 'planom B' i prilagođavamo se terenu", ističe strateg Pazaraca.

U TSC-u je sjajan utisak minule jeseni ostavio vezista Ifet Đakovac, Sjeničanin sa omladinskim stažom u Novom Pazaru.

"On je okosnica. Bez Đakovca, to nije taj TSC. Mnogo stvari radi na terenu, puno im znači. Imaju i Luku Ilića i još mnogo vrsnih individualaca. Ipak, jaki smo i mi u polju", ceni Stanković.

Ako je suditi po generalnoj probi sa Černomorecom iz Odese, Miljan Momčilović i Đuričković bi kao starteri mogli da zamene Lončara i Islamovića.

"Znam tim. Nemam dilemu, osim možda kod jednog imena. I igrači to znaju", stavlja tačku Aleksandar Stanković.


tagovi

FK Novi PazarAleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara