Džo Gomez (©Reuters)
Džo Gomez (©Reuters)

Novi potpis na Enfildu, Gomez ostaje još pet godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 18:54

Polivalentni defanzivac potpisao novi višegodišnji ugovor

Stigao je u Liverpul iz Čarltona 2015. godine, par meseci pre nego što je na klupi tima sa Enfilda seo Jirgen Klop. S ozbirom da može da pokrije nekoliko pozicija u zadnjoj liniji, Nemac mu je verovao, ali su povrede sprečile Džoa Gomeza da ostavlji dublji trag. Ipak, iako su brojni klubovi pokazali interesovanje za njegove usluge, Redsi ne žele da ga se odreknu. Štaviše, potpisali su sa engleskim fudbalerom novi ugovor - do leta 2027. godine.

Interesantno je da je iz aktuelnog sastava duže deo prvog tima na Enfildu samo kapiten Džordan Henderson, dok su istog leta potpisali Roberto Firmino i Džejms Milner. Trent Aleksander Arnold je ponikao u Liverpulu, ali je Klopu na raspolaganju od 2016. godine.

Izabrane vesti

Aston Vila ga je želela u svojim redovima, ali fudbaler koji je od starta deo trofejne generacija koja je osvojila Premijer ligu, Ligu šampiona, FA i Karabao kup, kao i UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo nije imao dilemu. Na umu mu je bio samo Liverpul.

"Poseban trenutak za mene i porodicu. Još jedan od onih o kojima sanjate kao dečak i ne uzimam ga zdravo za gotovo. Ovo mesto je za mene neverovatno. U mojim očima jedan od najboljih, ako ne i najboljih klubova na svetu u ovom trenutku. Veoma lako sam doneo odluku da produžim svoj boravak u Liverpulu", istakao je Gomez po potpisivanju saradnje.

Pratili su ga brojni maleri od kako je zadužio opremu kluba iz grada Bitlsa. Dva puta je povređivao prednje ukrštene ligamente kolena, jednom i lomio nogu. Sakupio je za sedam godina 142 nastupa, minule sezone je bio zdrav, ali je odigrao samo 21 meč.

"Ovde sam već neko vreme, ali još se osećam mladim i najbolje godine su predamnom. Moramo još da učim. Mislim da mogu da napredujem sa ovim trenerima i saigračima oko sebe, da se postaramo da najbolje tek sledi. Kao grupi nam je nebo granica. Želimo da popravimo učinak u odnosu na minulu sezonu. Nema sumnje da smo za to sposobni i da verujemo. Ostaje nam da idemo meč po meč, kao i minule sezone. Da budemo iskreni prema sebi i igramo našu igru pod šefovim vođstvom. Ko kaže da ne možemo da uradimo više nego minule sezone?", dodaje 25-godišnji fudbaler.

Gomez je pre 15 godina prve fudbalske korake ostvario u Čarltonu. Debitovao je za prvi tim 2014. godine i posle samo sezone provedene sa seniorima otkupio ga je Liverpul za oko 4.000.000 evra. Drugi ugovor i povišicu dobio je već posle druge sezone, pa je novu petogodišnju saradnju potpisao i leta 2019. godine. Tri godine kasnije po treći put je produžio vernost klubu.



tagovi

Džo GomezLiverpulAston Vila

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara