https://twitter.com/LFC
https://twitter.com/LFC

Liverpul predstavio pojačanje koje mu je umaklo zimus

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 17:07

Fabio Karvaljo pet godina na Enfildu

Ređa Liverpul pojačanja kao na traci. Jul tek što je počeo, a vicešampion Engleske već je predstavio trećeg novajliju. U pitanju je Fabio Karvaljo, ofanzivni vezni fudbaler koji je stigao iz Fulama za 6.000.000 evra plus bonuse i potpisao ugovor do leta 2027. godine.

Član mlade reprezentacije Portugalije još zimus je bio želja Redsa, štaviše, transfer je bio praktično dogovoren poslednjeg dana prelaznog roka, ali zbog novog zahteva Fulama (da Karvaljo ostane na pozajmici do kraja sezone) pred samo zatvaranje fudbalske pijace nije bilo vremena da se završi sva potrebna papirologija, pa iako je 21-godišnji fudbaler prošao lekarske preglede posao je propao.

Izabrane vesti

Ispostavilo se na kraju da su oba kluba na kraju dobila time što do transfera nije došlo u januaru. Fulam pošto je Karvalho sa deset golova i osam asistencija dobrineo direktnoj promociji u Premijer ligu, Liverpul jer je Portugalca dobio za 4.000.000 evra manje nego što je zimus dogovoreno (prvobitno trebalo da plati 10.000.000).

"O kakvom je talentu reč, ha? To je igrač koji može da podigne stadion na noge. Svestran je igrač i predstavlja veliku pretnju u napadu svojom kreativnošću i dinamikom. Nije potrebno reći, ali se vredi podsetiti da će mu, naravno, biti potrebno strpljenje. Ovo je iskorak, ali znamo da je više nego sposoban da ga napravi, zbog čega smo toliko dugo i želeli da ga dovedemo", rekao je Jirgen Klop na predstavljanju novog pojačanja.

Trećeg po redu ovog leta pošto su prethodno stigli Darvin Nunjez i Kalvin Remzi.

"Prosto je neverovatan osećaj biti ovde u jednom od najvećih klubova na svetu, ako ne i najvećem. Kada čujete da je Liverpul zainteresovan, u glavi vam je samo jedna misao, a to je da im se pridružite i pokušate da budete u timu i oko njega. Nadam se da mogu postići veliki stvari", naglasio je Karvaljo.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Fabio KarvaljoLiverpulFulam

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara