Karim Benzema i Nuno Espirito Santo (AFP)
Karim Benzema i Nuno Espirito Santo (AFP)

Novi potresi u Al Itihadu: Benzema mi se ne uklapa u stil igre, nisam ni tražio da dođe

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 18:52

Zlatna lopta nije po volji Nuna Espirita Santa koji je prema navodima saudijskih medija i odbio Benzemu kada mu je ovaj tražio kapitensku traku

Počelo je pre dva dana informacijom da će 30.000.000 evra plaćeno pojačanje iz Seltika Žota dobiti šut-kartu iz Al Itihada. Portugalac je i dalje zvanično član šampionskog tima, ali potresi se ne smiruju, štaviše počinju da bukte novi požari i to na realaciji Nuno Espirito Santo - Karim Benzema!

Branilac titule je odlično počeo sezonu, vezao dve pobede uz gol razliku 5:0, ali atmosfera u ekipi ne samo da je narušena, već je saudijski mediji opisuju sintagmom "Totalna kriza". Odnosi između portugalskog stratega i francuskog golgetera su zategnuti, zbog tretmana Espirita Santa prema Benzemi.

Izabrane vesti

Naime, šef stručnog štaba koji je u klubu od prošlog leta i koji je mimo očekivanja doneo popularnim Tigrovima neočekivani naslov prvaka države požalio se upravi kako se vlasnik Zlatne lopte ne uklapa u njegov stil igre. Pritom je Espirito Santo dodao da mu je Benzema dovedem bez da je on to tražio.

Sam fudbaler se takođe žalio, ali ne upravi, već posredniku koji ga je odveo na Bliski istok i pomogao mu da izboksuje dvogodišnji ugovor od 220.000.000 evra neto, koji bi uz sve bonuse i benefite mogao da naraste na 320.000.000. Ipak, nije dobro počelo, a pomenutom posredniku je tražio da što pre pronađe rešenje za nedaće koje su ga zadesile.

U čitavoj priči postoji još jedan, nimalo zanemarljiv detalj. Benzema je tražio kapitensku traku, ali ju je Espirito Santo dodelio Romarinju, a zatim Ahmedu Šarahliju. Činjenica, nije uvek lako sarađivati sa Benzemom, čak je i selektor Francuske Didije Dešan na minulom svetskom prvenstvu odlučio da zbog atmosfere u timu ne vrati Karima u tabor Galskih petlova iako se ovaj ekspresno oporavio od povrede, ali reći da vam se jedan od najvećih napadača 21. veka ne uklapa u stil igre... Takve izjave javnost teško da bi tolerisala i mnogo većim trenerskim imenima od Espirita Santa, čoveka koji je, podsetimo, pre dve godine u Totenhemu opravdano dobio otkaz nakon samo 10. kola Premijer lige.

Karim nije bio strelac u prva dva kola saudijske lige, iako je odigrao svih 180 minuta. Doduše u prvom meču protiv Al Raeda imao je asistenciju i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, dok je u narednom meču sa Al Taeom bio prilično nezapažen.



tagovi

Nuno Espirito SantoKarim BenzemaAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara