Žota (AFP)
Žota (AFP)

A sad nešto novo iz Saudijske Arabije: Veliko pojačanje posle mesec dana pred odlaskom iz Al Itihada!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 17:10

Portugalac je pre mesec dana plaćen 30.000.000 evra

Nižu se veliki dolasci u saudijski fudbal ovog leta, pršte megatransferi i faraonski ugovori ali sada stižu i iznenađujuće vesti da bi jedno od poznatih imena koje je nedavno došlo u Arabiju već sada moglo da ode?!

Evropski i saudijski mediji javljaju da se portugalski napadač Žota nalazi na izlaznim vratima Al Itihada. Samo mesec pošto je kupljen od Seltika u transferu teškom 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Žota je dete Benfike koje je eksplodiralo na pozajmici u Seltiku pretprošle sezone. Koliko je bio dobar govori i to što je godinu dana kasnije postao ubedljivo najskuplji igrač u istoriji Seltika koji je tada za njegov otkup platio preko 16.000.000 evra lisabonskim Orlovima.

Ovog leta je portugalski strateg Nuno Ešpirito Santo na klupi Al itihada insistirao na njegovom transferu i klub mu je izašao u susret s obzirom na velike zasluge trenera za iznenađujuću titule prošle sezone. Žota je postao najveća prodaja u istoriji škotskog fudbala i sa Al Itihadom potpisao trogodišnji ugovor vredan čak 10.000.000 evra godišnje. Primera radi, u Seltiku je zarađivao oko 1.500.000 po sezoni.

Iako po atraktivnosti ne spada u red ostalih Al Itihadovih zvezdanih pojačanja poput Karima Benzeme, Engola Kantea ili Fabinja, malo ko je očekivao da će upravo to biti razlog da izgubi poverenje Saudijaca posle samo mesec dana.

Naime, navijači saudijskog šampiona i tamošnja javnost smatraju da Žota nije dovoljno veliko ime naspram onih koja dovode konkurentski klubovi poput Al Hilala, Al Ahlija i Al Nasra pa već sada žele da se raziđu sa njim uprkos protivljenju trenera. Možda ima i do Žotinih slabijih partija po doalsku u klub pošto na šest utakmica u dresu saudijskog kluba nije upisao ni gol, ni asistenciju.

Al Itihad ima maksimalan učinak u saudijskom prvenstvu posle dva kola, ali je pre toga poražen od večitog rivala Al Hilala u četvrtfinalu Arapskog kupa što je ocenjeno kao neuspeh. A ceh bi mogao da plati Žota...

Istovremeno se šire sve jače glasine da će Al Itihad krenuti u napad na Mohameda Salaha koji je nakon početnog protivljenja navodno pristao da sasluša ponudu iz Saudijske Arabije kada je video koja sve fudbalska imena su ovog leta otišla tamo. Iako je pored Žote doveo pomenute Benzemu, Kantea i Fabinja, Al itihad se manje pojačao do rivalskih klubova poput Al Hilala i Al Ahlija koji su ovog leta doveli po sedam zvučnih pojačanja, a ispred je i Al Nasr za koji igraju Ronaldo, Mane, Brozović, Fofana, Teles i Taliska.


tagovi

ŽotaAl ItihadSaudijska Arabija 1Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara