Novi rekordan plasman, Zvezda nosilac u svim kvalifikacionim rundama

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 21:57

Crveno-beli dišu za vrat Dinamu...

Tužno veče za navijače Crvene zvezde. Njihovi mezimci odigrali su vrlo dobro protiv Rendžersa, promašili brdo prilika i na kraju morali da se pomire s eliminacijom i završetkom evropske odiseje za ovu sezonu. Ali ima i dobrih vesti za crveno-bele. Već smo pisali o nacionalnom koeficijentu i šta je još potrebno da se dogodi kako bi Serbija i zvanično mogla da se pohvali kako je osigurala dva mesta u Ligi šampiona od leta 2023. godine, međutim i na klupskom planu je napravljen pomak, kada govorimo o srpskom prvaku.

Trijumf koji je Beograđanima obezbedio El Fardu Ben pogotkom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi vredan je nova dva boda za klupski koeficijent, što će reći da je Zvezda ponovo podigla lestvicu i napravila novi rekordni plasman na Uefinoj rang listi.

Izabrane vesti

Crveno-beli su sada sa 46.000 bodova na koti 34, gde se nalazi i ruski Zenit. Do pre samo nekoliko godina naši klubovi s čežnjom, su gledali u visne na kojima se nalazi, recimo, zagrebački Dinamo, a evo od večeras Modri Zvezdi beže svega tri i po boda, iliti jednu evropsku pobedu i remi pride.

Računajući samo ovu sezonu više bodova od crveno-belih (15.000) osvojilo je svega 17 klubova.

Prvi veliki benefit od svega Crvena zvezda će imati već na leto. Jer ukoliko uspe da odbrani titulu, sada je potpuno izvesno, biće nosilac u sve četiri kvalifikacione runde. Pritom, u zavisnosti od statusa ruskih klubova od leta čak bi mogla da takmičenje započne i trećeg kruga kvalifikacija.

Naravno, da bi se održavala u ovom društvu (TOP 40) Zvezda mora da nastavi s ovakvim i sličnim rezultatima u Evropi. U poslednje dve sezone iz obručana joj je izbrisano svega 1,750 bodova, što je značajno doprinelo spektakularnom skoku. Već na leto briše se sezona 2017/18, a ona nosi ozbiljnih 8.000 bodova.

To znači da bi makar toliko trebalo da bude osvojeno kako bi bio nastavljen pozitivan trend rasta.



tagovi

uefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara