O nekog će se Milojević ogrešiti...

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 10:30

Katai pokazao da je zaslužio ulogu startera, ali je možda bolji kada uđe kao džoker kada se linije protivničkog tima razvuku

Nije Vladan Milojević mnogo eksperimentisao u prethodna dva takmičarska derbija. Suočen sa glomaznim igračkim kadrom, počev od bazičnih priprema na Kipru, iskusni stručnjak je uspeo da dobro podeli karte i izbegne mišolovku u koju je upao Barak Bahar konstantnim rotiranjem tima. Istina, aktuelni šef stručnog štaba crveno-belih imao je front manje, usled Zvezdine eliminacije iz Evrope, ali je tačno skenirao ko u njegovom timu „može da vozi traktor, a ko da otvara kapiju“.

Uglavnom se Vladan Milojević oslanjao na 14 igrača, plus nadolazaće snage u vidu dece iz omladinske škole. Međutim, dešavanja u 173. večitom derbiju i nešto gušći kalendar, možda će uticati na to da se u pripremi sutrašnjeg polufinala Kupa Vladan Milojević, narodski rečeno, o nekog ogreši. Pre svega govorimo o statusu najboljeg igrača Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina Aleksandra Kataija. Videlo se da je Zvezdin Magiko, iako daleko od nekadašnje siline i snage, sposoban da promeni momentum utakmice. I utiče na psihološku snagu tima. Imao je sličnu ulogu i u martovskom okršaju, mada je tada tek hvatao takmičarski ritam posle jednomesečnog oporavka od povrede leđa.

Izabrane vesti

Njegovo pojavljivanje u startnoj postavi značilo bi presljenje na klupu nekog od nosilaca igre ovog proleća. Katai je u subotu veče ušao u igru umesto Gelora Kange, vrlo problematičnog na poziciji zadnjeg veznog. Bio je to dobar potez Vladana Milojevića, ali sličan scenario od prvog minuta značio bi ofanzivniju postavu Crvene zvezde. Promena Kanga-Katai za posledicu bi imala za posledicu modifikovanu ulogu In Bom Hvana.

Odnosno njegovu defanzivniju poziciju i igranje u paru sa Stamenić. Postoji i opcija da se reprezentativac Novog Zelanda preseli na klupu, posebno što u Kup takmičenju ne postoji pravilo bonus igrača. Međutim, pokazao je snažni vezista da je potreban za duele protiv Partizana. Stamenićevim preseljenjem na klupu Zvezda bi izgubila na visini i snazi u srednjem redu. Partizan bi lakše dolazio do drugih lopti i šansi da ugrožava Omrija Glazera.

Biće, zaista, Vladan Milojević na iskušenju da sve dobro izvaga i onda odluči. Da postoji anketa, navijači bi ultimativno tražili da se Aleksandar Katai nađe u startnoj postavi. Ima u tom emotivnom stavu istine, ali je Magiko u ovoj fazi karijere možda korisniji da uđe kao džoker, kada se protivničke linije razvuku.

Negde je više minuta zaslužio Piter Olajinka. Često je njegovu posvećenost taktičkim zadacima apostrofirao Vladan Milojević. Ovog proleća bivši član praške Slavije je postigao dva gola, mada je osećaj da je imao mnogo veći doprinos u Zvezdinoj ofanzivnoj igri.

Nada se sigurno Piter Olajinka mestu startera, ali problem je što iskusni Nigerijac može najviše da pruži na levoj strani. A tamo je neprikosnoven Mirko Ivanić.


tagovi

Vladan MilojevićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara