OCENE – ČUKARIČKI: Matićev košmar traje, Drezgiću na dušu svi golovi, Čuka je bez pojačanja u špicu najpoželjniji evropski rival!

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.08.23. | 22:34

Samurović sa tri odbrane u finišu popravio utisak, Miladinović i Ivanović u prvom poluvremenu kao Liliputanci protiv Gulivera

Izabrane vesti

Filip SamurovićGolman
Klub koji je bio česta tema u medijima prethodnih dana zbog rekordnog transfera jednog njegovog bivšeg golmana, generalno nema mnogo sreće sa čuvarima mreže na početku tekuće sezone. Večeras, ruku na srce, ne može se ništa staviti na dušu momku koji će za koju nedelju napuniti tek 21 godinu. Od sedam šuteva koji su išli u gol, odbranio je prvi, pa poslednja tri u samom finišu, kada je i popravio utisak. Za ostala tri – primljene golove - nije imao baš neke saveznike u svojim saigračima iz odbrane. Njegovo pojavljivanje na golu u ovom dvomeču je knjiški primer onoga što zovemo „vatreno krštenje“.
Ocena
6
Miladin StevanovićOdbrana
Nešto bolji utisak ostavio je od kolega iz odbrane, makar u smislu da sa njegove strane nije pao nijedan gol. Za koji delić sekunde zakasnio u bloku kod prvog gola. Nije imao niti jedan ofanzivni izlet na protivničku polovinu.
Ocena
5.5
Uroš DrezgićOdbrana
Sanjaće noćas Pepa Bijela. Ako uopšte bude mogao da spava. Noćna mora svakog štopera je rani žuti karton, a Drezgić je svoj „zaradio“ posle samo dva minuta utakmice. Srušivši upravo španskog internacionalca, koji je, kasnije, i kod prvog i kod drugog gola, prošao pored Čukinog štopera kao da ga nema. A onda onaj lenji skok pored Recosa kod trećeg gola, za koji je najveći krivac. Bila je tu i po neka korektna intervencija, ali uglavnom dezorjientisan i prespor za protivničke navalne igrače. I to što ga je Matić povukao na klupu deset minuta pre kraja meča dovoljno govori o njegovoj partiji.
Ocena
5
Luka SubotićOdbrana
Bolji deo štoperskog tandema, mada to večeras i nije bilo tako teško. Ipak je u njegovim istrčavanjima i postavljanjima bilo mnogo više tačnosti i tajminga nego kod kolege mu iz najuže odbrane. Čukarički je rešio da ulaže u svoju mlađariju i, eto, na tom putu, ovo večeras biće jedno dragoceno iskustvo za dvadesetogodišnjeg momka, koji ima stas za kvaltetnog centralnog beka. Ali, do tog statusa dalek je put.
Ocena
5.5
Nemanja TošićOdbrana
Milimetri su ga delili od autogola u 13. minutu, pošto bi Hezeova bomba verovatno bila pripisana Tošiću da stativa nije zaustavila taj šut. Najbolji levi bek Mozzart Bet Superlige za prošlu sezonu taj epitet je zaslužio i zbog čestih ofanzivnih izleta, asistencija, a, vala i golova. Večeras samo jedan takav, u finišu prvog poluvremena, a i tada je najviše mirisalo na nekakvu opasnost pred protivničkim golom, no nije se Tošić razumeo sa Miladinovićem. Kad uopšte pominjemo tu situaciju, jasno je kakav je Čukarički bio u napadu. Defanzivno zatvorio šta je mogao, pa čak i protiv Bijela, koji je najopasnije stvari uradio kada se uvlačio u sredinu, a ne po levoj strani Čiukine odbrane.
Ocena
5.5
Sambu SisokoVezni
Malo dobrog, pa mnogo, mnogo lošeg. Korektno počeo utakmicu, nekoliko čvrstih startova na sredini terena, jedna odlična duga lopta za Nikčevića, koji je, tada ipak, bio u osfajdu, a onda se potpuno izgubio. Nije ispratio Bijela kod drugog gola, uz gomilu netačnih dodavanja, a to je, kada se fudbal rastavi na proste činioce, slovo „A“ u abecedi. Razočarao.
Ocena
5
Nikola StankovićVezni
do 77. - Niko se ničim nije posebno istakao u redovima Brđana, ali, eto, bio je, da to tako formulišemo, malo manje loš od većine saigrača. Pokušavao da pomogne saigračima iz odbrane u situacijama kada je Čukarički imao velikih problema da uopšte uđe u igru zbog visokog presinga gostiju, podelio nekoliko upotrebljivih lopti u ofanzivnim kretnjama svog tima, ali ništa to nije bilo preterano impresivno.
Ocena
5.5
Bojica NikčevićVezni
Jeste bio preopterećen defanzivnim zadacima i pomaganjem Stevanoviću u odbrani, ali on, ipak, pravi razliku prodorima i begovima po desnom krilu, a tu je večeras bio – neprimetan. Jednom je pobegao i bio u ofsajdu i to je, otprilike, bilo sve od njega. Potpuno uštopovan, u finišiu se nažalost i povredio.
Ocena
5
Igor MiladinovićVezni
do 64 - Izgubljen u međuprostoru. Jedan od najboljih fudbalera Čukaričkog u dosadašnjem toku sezone, večeras nije mogao ništa da uradi u sudaru sa znatno korpulentnijim defanzivcima Olimpijakosa. Nakupio je kilometre, ali od tog suvog trčanja i jurnjave za fudbalerima rivala kod kojih je lopta, beogradski tim nije imao ništa konkretno. Očekivano zamenjen nakon sat vremena.
Ocena
5
Aleksa JankovićNapad
do 46 - Mnogo hteo, mnogo započeo, a uradio – ništa. Baš ništa. Gotovo nijedan koristan potez, niti jedan dobijeni duel jedan na jedan. Najlošiji akter ove utakmice, sreća njegova da je petica najmanja ocena. Nema trenera na svetu koji ga na poluvremenu ne bi ostavio u svlačionici.
Ocena
5
Đorđe IvanovićNapad
do 77 - Nije to njegova pozicija. Da bude najistureniji napadač u utakmici u kojoj njegov tim juri zaostatak, pa makar i protiv Olimpijakosa. Jeste on jak kao tenk, ali u duelima sa Frejreom i Recosom delovao je kao Liliputanac među Guliverima. U drugom poliuvremenu zaigrao na svojoj, krilnoj poziciji i tek za nijansu popravio utisak.
Ocena
5
Hoze Mario GomesNapad
od 46 - Više puta su u rukovodstvu Čukaričkog podvukli da su ga doveli da bi ga školovali za vrhunskog fudbalera. Ako, figurativno, kao krajnji cilj tog školovanja uzmemo diplomu, Ze Marija je još brucoš. Pre nekoliko dana protiv Radnika iz Surdulice nije pipnuo loptu i tada je verovatno pao na kolokvijumu za startera ove utakmice. Pohvale za trud i zalaganje u drugom poluvremenu, ali Čukaričkom treba ozbiljan špic. I to hitno.
Ocena
5
Mateo AlinviVezni
od 64 - Proveo skoro pola sata u igri, ali ništa vredno pažnje u tom periodu nije uradio.
Ocena
5
Stefan KovačVezni
Premalo na terenu za konkretniji učinak i ocenu.
Ocena
-
Samjuel OvusuNapad
od 77 - Premalo na terenu za konkretniji utisak i ocenu.
Ocena
-
Vojin SerafimovićOdbrana
od 81 - On je najkraće bio na terenu, ali je stigao da u prvom minutu nadoknade vremena ispred gol-linije spreči Olimpijakos da još ubedljivije pobedi.
Ocena
-
Igor MatićTrener
Trebaće mu ozbiljan rezervoar samopouzdanja da prevaziđe košmaran početak samostalne trenerske karijere. Hajde protiv Olimpijakosa u dvomeču se možda ništa nije ni očekivalo, ali među dva nemoćna izdanja protiv Grka umuvala su se i dva ozbiljna kiksa u domaćem šampionatu. Bio je večeras lišen kreacije Docića, koji nije mogao da nastupi, kao i, uopšte u ovom dvomeču, pomoći izrazitog napadača. Ekipa mu gotovo nije šutnula na gol protivnika i time je sve rečeno. Nije se ni adaptirala na promenu pozicije Pepa Bijela u drugom delu prvog poluvremena, a baš tada i baš tako pala su dva gola i ova utakmica je prelomljena. Uprava mu pod hitno mora dovesti adekvatnu zamenu za Badamosija, inače će Čukarički, kako god to surovo zvučalo, biti jedan od najpoželjnijih rivala na žrebu grupne faze u petak.
Ocena
5

Pogledajte kako smo ocenili učinak Brđana


tagovi

oceneIgor MatićUroš DrezgićSambu SisokoĐorđe IvanovićNikola Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara