OCENE - PARTIZAN: Petica do petice... Samo Saše za sedmicu

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.04.19. | 21:35

Samo Zdjelar objasnio kako igrati fudbal na mestu zadnjeg veznog, pohvale i štoperskom tandemu Pavlović - Ostojić, a ostali uglavnom bez učinka

VLADIMIR STOJKOVIĆ 5,5 - Na početku susreta odbranio je snažan šut prezimenjaka iz Zvezdinog tima, delovao da je nabildovao mišiće samopouzdanjem, međutim, njegov najveći greh je što za saigrače ima - kako to Dževad Prekazi nedavno reče - neke od fudbalera koji ni sami ne znaju kako su zadužili dres Partizana. Golove nije mogao da brani.

NEMANJA R. MILETIĆ 5 - Ako je na prethodnom derbiju bio najčvršća, na ovom je predstavljao najslabiju kariku Partizanovog tima. Jednostavno, preko njega je sve "puklo". Indirektno je krivac za oba gola, dozvolio je Mirku Ivaniću da ga nadmudri u obe situacije koje su prethodile pogocima, a jednako je porazno što ništa konkretno nije uradio ni na planu ofanzive. Koliko je bio odsustan svedoči i nepotreban žuti karton u finišu.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 6,5 - Pitali su se navijači Partizana kako će izgledati srce odbrane bez Marka Valijentea, a Ostojić im je pokazao da može i on da sačuva i Pavkova i Bena i ostavi ih maltene bez šanse, ako se ne računa penal. Dobio veliki broj vazdušnih duela, ali je, kao i ceo tim crno-belih, poklekao posle uvodnog pogotka.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6,5 - Ako su skauti Juventusa gledali derbi ne bi trebalo da imaju dilemu. Omladinski reprezentativac je definitvno štoper budućnosti. Pre dva meseca zaustavio je Boaćija, ovoga puta Pavkova, a sve do drugog gola Zvezde - iako nije direktan krivac - delovao staloženo i odgovorno, kao da već sad može da igra u Seriji A. Poslove u defanzivi uglavnom je obavio pedantno da mu agresija nije ni bila potrebna, sve do finiša kad je, u situaciji kad je sve bilo odlučeno, nepotrebno zaradio isključenje, mada je i to deo sportskog odrastanja.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 5 - Jedan od tragičara derbija. Verovatno najveći, pošto je skrivio jedanaesterac nad Benom i sam sebi poništio više nego korektnu partiju u prvih sat vremena. Pozicionio je i posle primeljnog gola dobro stajao, ali šta to vredi kad će se pamtiti povlačenje za dres Zvezdinog ofanzivca.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6 - Dobro se nosio sa veznim redom crveno-belih, iznudio veliki broj faulova, osvojio dosta lopti, umeo i da podeli pas, o čemu svedoči spremljena prilika Pantiću, ali šta to vredi kad krilni vezista nije uspeo da je iskoristi.  U nastavku potonuo kao i ceo tim gostiju.

SAŠA ZDJELAR 7 - Najkonkretniji Partizanov pojedinac. Sve što je bilo do njega obavio je kao da je u fudbalskim školama asitent na predmetu "kako igrati na poziciji zadnjeg veznog". Podsetio je na igrača sa Novog Zelanda, bio sjajan u duelima, iznošenju lopte, trčanju, voljnom momentu i šteta je što ga maltene niko iz polja, osim njegovog parnjaka Šćekića - i to samo donekle - nije pratio.  

ZORAN TOŠIĆ 5 - Shodno reputaciji, iskustvu i očekivanjima definitivno najveće razočaranje u Partizanovom timu. Trebalo je da donese probojnost po krilu, spoji sa golom Nikolića i(li) Rikarda, međutim, ne samo da je izgubio direktan duel sa Rodićem, nego nijednim segmentom nije opravdao poverenje struke. Čak ni iz prekida. Jedinu šansu imao je kad je zategao levicom, ali ga je izblokirao Babić.

NEMANJA NIKOLIĆ 5 - Ništa, ništa i opet ništa. Ni u kreaciji, ni u završnici. Dobio je šansu umesto povređenog Zakarića, trebalo da spona između veza centralnog dela terena i Rikarda, ali se totalno pogubio i nonšalantnim potezima nervirao Grobare.

DANILO PANTIĆ 5 - U velikom padu forme. Danas toliko loš da, čak i da ima novca, pitanje je da li bi Partizan trebalo da otkupi ugovor od Čelsija. Umesto pasova unapred pokušavao je da istera pravdu u dijalozima sa sudijom Simovićem. Propustio šansu da u prvom poluvremenu matira Borjana iz situacije koje su za njega maltene ziceri na treninzima i pripremnim mečevima, ali kad se igra derbi kao da crno-beli imaju igrača manje.

RIKARDO GOMEŠ 5 - Maltene neupotrebljiv. Možda bi nešto napadač sa Zelenortskih Ostrva i uradio da su mu saigrači dodali loptu, spremili koju šansu. Ovako, gledao je Milana Borjana sa udaljenosti veće od 20 metara i maltene ga nije ni video sve do završnog minuta u kome je ublažio agoniju Partizana koja ne menja utisak o njegovoj bledoj partiji.

IZMENE

ĐORĐE IVANOVIĆ (od 67. minuta) 5,5 -  Kao i u Nišu, ukazala mu se šansa pred kraj meča, posle izvanrednog pasa Saše Ilića, nije znao kako da je pretvori u gol.

SAŠA ILIĆ (od 79. minuta) 7 - Kad za frtalj sata čovek u 42. godini uradi više od svih ofanzivaca Partizana zajedno onda to ilustruje u kakvom su "kanalu" crno-beli. Najpre pas Đorđu Ivanoviću, potom pokretanje akcije koja je za ishod imala penal. Dokaz da i dalje najviše zna fudbala, ali je problem u tome što se niko više od njega u Humskoj ne "jede" zbog ovakvog ishoda.

MUSA NDŽAI (od 87. minuta) - Nije imao dovoljno vremena da pokaže šta zna.

TRENER SAVO MILOŠEVIĆ 5 - Četiri gostovanja, četiri poraza. To je učinak novog trenera Partizana. Sliku nije uspeo da popravi ni na Marakani, iako mu se ne može zameriti na izboru igrača, ali i te kako može na odsustvu bilo kakve ideje u igri ili reakcije posle primljenog gola. Mali plus zavredeo je zbog utiska da mu se ekipa dobro poziciono branila sve do penala. Samo, da li je u biti Partizana da se brani?

(FOTO: Star sport)


tagovi

Bojan OstojićVladimir StojkovićNemanja R. MiletićStrahinja PavlovićMilan UroševićSaša ZdjelarAleksandar ŠćekićDanilo PantićSaša IlićĐorđe IvanovićNemanja NikolićRikardo GomešZoran TošićSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara