(©MN Press)
(©MN Press)

OCENE - SRBIJA: Sergej svetla tačka, Mitrović bez šanse, pukla Piksijeva totalna ofanziva

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.09.23. | 23:06

Kostić i Radonjić podbacili, Tadić ispod očekivanja

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Snosi dobar deo krivice za drugi gol, jer je loše istrčao na centaršut iz kornera, bio je kratak, spustio loptu pravo u vlasništvo Mađara, koji su posle pravog karambola došli do pogotka. Vanja nije stigao da se vrati da se postavi. Kod prvog je bila nesreća da je odbio loptu posle odbrane pravo na nogu Salaju, koji je jednako nehotično postao asistent za pogodak.
Ocena
5.5
Miloš VeljkovićOdbrana
Povratnik u startnu postavu Orlova igrao je dobro prvih pola sata, očistio jednu opasnu situaciju u 17. minutu, sa peterca skinuo loptu, a onda je, sa celom odbranom, potonuo u sivilo. Nije se ni on snašao najbolje kod prvog gola, iznenadila ga je lopta. Kasnije je probao i sa ubacivanjima u napad, da organizuje akciju, ali je jednom velikom greškom otvorio kontru Mađarima, dok su mu dva centaršuta sa šesnaesterca bila baš neupotrebljiva. Imao je u drugom delu dobar udarac glavom, koji je Dibuš odbranio.
Ocena
6
Nemanja GudeljVezni
Odličnih pola sata, bio je u ravni sa Sergejem, a onda – propast. On i Pavlović su zajedničkim snagama napravili kardinalne greške kod prvog gola, pustivši rivala da se ušeta u šesnaesterac, da bi niz nesrećnih okolnosti, odbitak, doveo do pogotka. U drugom delu, kada su se Mađari povukli, Piksi ga je prekomandovao u vezni red, što nije donelo nikakvu prednost Srbiji.
Ocena
6
Strahinja PavlovićOdbrana
Mnogo bolji u drugom poluvremenu, kada je ponovo iznosio loptu do protivničkog šesnaesterca, pokušavao da tako stvori višak. U prvom je imao problema i na startu utakmice, nije ga lopta najbolje slušala, a kod prvog pogotka je dopustio rivalu da mu pomogne da probije poslednju liniju srpske odbrane i stvori situaciju za gol.
Ocena
6
Nemanja RadonjićVezni
Do 46. - Poučeni iskustvom očekivali smo obrnuto, da Živković bude starter, a Radonjić u drugom delu napravi prevagu, kao mnogo puta do sada. Piksi je odlučio obratno i pogrešio, što je priznao izmenom odmah na poluvremenu. Slabo Radonjićevo izdanje, tek jedan dobar prodor, ostali su ostali negde na putu do mađarskog šesnaesterca. Nejasno, umesto da „zgazi“ uz aut liniju i pošalje centaršut na dvojicu snažnih špiceva, redovno je gurao loptu u sredinu i tu je gubio u šumi rivalskih nogu.
Ocena
5.5
Sergej Milinković SavićVezni
Svetla tačka tima. Dominantan na sredini terena, svaka lopta tačna, smislena, sa idejom da se napadne odbrana Mađara. Njegov fantastičan pas za Tadića za vodeći gol skliznuo je kroz mađarsku odbranu kao nožić kroz puter. U drugom delu je uspela Srbija da pomeri Mađarsku na njenu polovinu, da stvori inicijativu, ponovo je SMS imao nekoliko kvalitetnih poteza, pasova, samo što se to nije videlo na semaforu.
Ocena
6.5
Nemanja MaksimovićVezni
Do 64. - Jedna od njegovih prepoznatljivih utakmica, kada mnogo pretrči, ali nigde ne stigne da napravi neku ozbiljniju razliku. Oduzeo je dosta lopti u prvom poluvremenu, gledao da ne komplikuje, a opet bez nekog značajnijeg finalnog utiska.
Ocena
6
Dušan TadićVezni
Do 87. - Skromno. Trud nikada nije upitan, znao je i na našu polovinu da se vrati po loptu, međutim, Srbija večeras nije imala igru dok nije upala u rezultatski minus, nije fudbal išao od noge do noge, da muči rivale i tera ih da trče. A, kada nema pas igre, ni Tadićevi kvaliteti ne dolaze u dovoljnoj meri do izražaja. Vlahoviću je namestio gol šansu, ali je traljav udarac srpskog napadača pokvario kapitenu novu asistenciju na kontu.
Ocena
6
Filip KostićVezni
Do 46. - Vidi se da mu fali utakmica u nogama. Baš slabo izdanje srpskog krilnog beka, u prvom poluvremenu nije imao gotovo nijedan uspešan potez. Kasnio je da istrči u prostor, bežala mu je lopta, nije se na vreme vraćao u odbranu. Večeras nije bio nikakva opasnost po Mađare.
Ocena
5.5
Aleksandar MitrovićNapad
Utakmica za zaborav. Jednu jedinu upotrebljivu loptu je dobio u prvom poluvremenu, poslao mu je Sergej iz dubine, ali Mitrović nije uspeo da je kvalitetno umiri ispred gola da bi zapretio Mađarima. Mimo toga, potpuno neprimetan, bezopasan i pored solidnog radijusa kretanja, borbe sa rivalskim štoperima. Nešto aktivniji u drugom delu, a opet bez efekta sa nekoliko pogrešnih izbora sa loptom. Mitrović se pretvara u Mitrogola kada dobije valjanu loptu, a za tako nešto je večeras vladala ozbiljna nestašica.
Ocena
5.5
Dušan VlahovićNapad
Do 87. - Sva sreća da se Salaj spetljao, pa je spasao Vlahovića promašaja u kolosalnoj šansi za vođstvo Srbije od 1:0, ali bio je to baš loš udarac srpskog golgetera zbog kojeg mu se večeras ne piše gol. Osim toga imao je u prvom poluvremenu još jedan pokušaj glavom koji je završio pored gola. Dobru šansu imao je u drugom poluvremenu, drop kik sa desetak metara Dibuš je zaustavio neverovatnom odbranom. Petnaest minuta pre kraja njegov odličan pas za Živkovića, za gol šansu, za mrvicu je zakasnio, pa je stativa ostala van statistike.
Ocena
6.5
Andrija ŽivkovićVezni
Od 46. - U defanzivi nije imao posla, pošto Mađarima se nije prelazila polovina u drugom delu, dok je u napadu imao jedan odličan centaršut za Veljkovića, kao i pogođenu stativu, mada je sudija pokazao da je to bio mali ofsajd. I od njega se, ipak, očekivalo više u ofanzivi, da napravi prevagu, jer je u odličnoj formi došao na okupljanje. Možda bi bilo bolje da je bio starter, kao uglavnom do sada.
Ocena
6
Filip MladenovićVezni
Od 46. - Bio je agilniji od Kostića, napravio manje loših poteza, ali ne i mnogo boljih. Očekivalo se više centaršuteva ka napadačima, međutim, nije ih bilo. Ne u dovoljnoj meri i dovoljno preciznih da bi se nešto bitno dogodilo pred golom Mađara.
Ocena
6
Nikola MilenkovićOdbrana
Od 64. - Ušao je u igru kada su Mađari odustali od ikakvih napadačkih akcija, već su gledali kako da odbrane vođstvo i tri boda. Tako da Milenković nije imao priliku da se istakne za tih skoro pola sata igre.
Ocena
-
Ivan IlićVezni
Od 87. - Premalo na terenu da bi dobio ocenu.
Ocena
-
Luka JovićNapad
Od 87. - Premalo na terenu da bi dobio ocenu.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Većina srpskih fudbalera je pala na ispitu večeras protiv najtežeg rivala u grupi, a Stojković je pored njih bio najslabiji akter u taboru Orlova. Prekombinovao je poslavši na teren maksimalno ofanzivni sastav, iako je „do juče“ pričao o problemima u odbrani, o naivno primljenim golovima, da tu mora da se nešto menja, nađe rešenje... I onda je ponovo poslao na teren odbranu da „izgine“ gotovo bez obezbeđenja ispred nje. Ako je zamisao bila da se Mađarska pregazi totalnom ofanzivom, ona je doživela epski slom, jer niti je Srbija uspela da se nametne na startu i pored vodećeg gola, niti se rival prepao posle primljenog pogotka. Mađari su potom iz dve šanse dali dva gola i rešili utakmicu. Srbija igra loše od starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, jedva je izbegla poraz u Sofiji od Bugarske koja ni bod nije imala do tada, dok je večeras 45 minuta tumarala po terenu protiv Mađarske, a tek posle toga je nešto pokušavala – bez uspeha. Nešto ne valja. Srbija će verovatno otići na Evropsko prvenstvo, ali goleme probleme sa igrom ima u nikada slabijoj kvalifikacionoj grupi i to od prvog kola.
Ocena
5



tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija MađarskeOrloviocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara