OCENE – ZVEZDA: Bahar napravio tim sa išijasom, pa se izvukao izmenama! Stamenić u ustajaloj vodi, Điga perfektan do penala

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.10.23. | 23:51

Bukari puni kolone, više se očekivalo od Mitrovića, Katai i Olajinka opametili i ubrzali tim



Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Možda će u njegovom mandatu u Crvenoj zvezdi biti još kikseva nalik onima na Etihadu, ali da je školovan golman – jeste. Da ima urođen refleks i prirodne reakcije čuvara mreže – opet jeste. Čudesnom intervencijom je spasao Zvezdu u zaostavnom vremenu prvog poluvremena, kada je lopta promenila pravac kretanja. Skupio je do poluvremena četiri intervencije, kod postignutih golova Jang Bojsa ništa nije mogao.
Ocena
7
Srđan MijailovićVezni
Najzaposleniji igrač Crvene zvezde. Trener Jang Bojsa Rafael Viki opteretio je tu stranu, premeštanjem Elije. Kada god je bio u situaciji jedan na jedan, Srđan Mijailović je bio u problemu. Zbog toga što je iskrvario u odbrani i morao da igra "do kofe", Crvena zvezda je platila na drugoj strani terena u drugom poluvremenu. Tu je bio potreban igrač za širenje, jednako sposoban da ugrozi gol rivala šutem sa distance. U tim poljima, kada je Švajcarce zahvatila sveopšta panika popularni Mićko je morao bolje. Nekoliko loših centaršuteva, na kraju i prilično čitljiv udarac sa distance.
Ocena
6
Aleksandar DragovićOdbrana
Pokazao vrhunsku igračku inteligenciju onog trenutka kada je na brzinu, na klasičnu „foru“ spojio Osmana Bukarija sa golom i doprineo vođstvu. Nije bio večeras to onaj Dragović iz 2021. godine, ali je jedan od retkih učenika Baraka Bahara koji je pokušao da bezličnu ekipu oboji šampionskim identitetom. Nije se predavao ni u trenucima kada su igrači Jang Bojsa u „zubima“ nosili crveno-bele. Hteo je i uspevao da dobijenim duelima i čačkanjem lopte adrenalinskim šokom prodrma mrtvo telo Crvene zvezde.
Ocena
6
Naser ĐigaOdbrana
Kakva šteta za ovog momka. Negde na poluvremenu meča, zaslužio je tapšanje po ramenu i mnogo toga više... Možda i prepevavanje dečijeg stiha u stilu: Điga, Điga sve četiri u vis zbog apaluza! Hladan kao da je iza njega bar dve godine školovanja u Italiji, dovoljno brz da ne otpadne u duelu, čak i nepodnošljivo hladnokrvan, ali tačan sa loptom u nogama. Bila bi to perfektna partija da nije napravio jedanaesterac, mada je pitanje da li on tu snosi kompletnu odgovornost. I posle toga gotovo perfektan, sa tačnim uklizavanjem.
Ocena
6.5
MIlan RodićOdbrana
Do 62. - Korektno prvo poluvreme, sa doziranom agresijom i pravovremenim kretanjima. Često ga je Barak Bahar tokom meča šetao sa pozicije levog beka i levog štopera. Stajao prilično usko, nadajući se da će na taj način otvoriti prostor mladom Mitroviću. Kako je počelo drugo poluvreme, tako su počeli njegovi ozbiljni problemi. Uvideo je to Barak Bahar i na vreme ga izveo napolje, kako ne bi visio i odbijao se o fizički moćnije igrače Jang Bojs.
Ocena
5.5
Marko StamenićVezni
Do 69. - Koliko je nedostajao Crvenoj zvezdi ovaj momak u letnjem sjaju. Kao da se nalazi u nekoj centrifugi, između fudbala u Mozzart Bet Superligi i one igre na koju je navikao u dresu Kopenhagena, sa mnogo tempa, intenziteta i kontakta. Sasvim je realno da se u domaćoj, ustajaloj bari usporio, pa je kao na Etihadu, često kasnio za korak ili dva. Bio je pod nekom vrstom stresa sa loptom u nogama, odsečen u timu. Povremeno čak i nedorastao, kao prilikom izjednačujućeg pogotka gostiju, kada mu je ceo stadion sugerisao da će mu Ugrinić pobeći.
Ocena
5
In Bom HvanVezni
Pas će morati da bude mnogo bolji. Bolji od Stamenića, ali nije se pokazao u onom svetlu kakvo podrazumeva njegova igračka klasa. Tačno je samo da je reprezentativac Južne Koreje najsigurniji igrač Crvene zvezde sa loptom u nogama. Preuzimao je odgovornost, čuvao je pod naletom Švajcaraca. Ali je bio bezopasan u ofanzvinim zonama „osmice“. Pitanje je da li je to uopšte mogao da radi, uzimajući u obzir inferiornost Marka Stamenića. Korektno je izvodio prekide, razgoropadio se i počeo da komanduje tek kada je Švajcarce zahvatila panika.
Ocena
6
Stefan MitrovićVezni
Do 69. - Aposlutno ništa videli nismo od mladog reprezentativca Srbije. Prosto, nije mogao da odgovori igračkoj klasi reprezentativca Švajcarske Janka. Krenuo je furiozno u sezonu, pretio da postane jedna od najvećih Zvezdinih izlaznih prodaja, ali je onda postao žrtva Baharovih kombinacija i totalne neuigranosti celog tima. Bez kompaktnog veznog reda Mitrović nije imao šanse da povuče loptu... Delovalo je kao da igra sa starijim dečacima. Nemoćan da iznese presing Švajcaraca i totalno zatvoren.
Ocena
5
Mirko IvanićVezni
Odlično počeo, ali bio slika i prilika ekipe. Kao da je mu je tokom inicijative švajcarskog tima nedostajalo samopouzdanja... Savršen pas ka Bukariju pokvario je VAR, u drugom poluvremenu skoro neprimetan. Dobro skautiran i još bolje čuvan. Bez prostora da povuče loptu napred i pokaže ono u čemu je najjači. Švajcarci su ga dobrim skautingom uvukli u „hrkljuš“ i borbu na malom prostoru za drugu loptu.
Ocena
6
Osman BukariVezni
Možemo da pričamo o tome da nekada njegovi potezi deluju nerezonski i fudblaski krajnje nepismeno. Ali da je u toj kategroji na identičnom nivou kao kada se povede reč o brzinskim sposobnostima verovatno bi bio na nivou Bukaja Sake iz Arsenala. Oko njega se uvek nešto dešava, sposoban je da bude brži i od rivala i od VAR-a. Počeo da mnogo bolje oseća prostor nego prethodne sezone... Vredno puni statističke kolone i redovno se pojavljuje u velikim mečevima. Teško da je to baš slučajno.
Ocena
7
Šerif EndiajeNapad
Do 80. - I bez gola bio je jedan od najistaknutijih igrača Crvene zvezde. Bolji trenutak za prvenac nije mogao da poželi, pošto je veliko veče na Marakani najavio još u petom minutu kada je petom digao 50 hiljada ljudi na noge. Lomiće se i dalje koplja o vrednosti ovog momka, ali u haotičnom Barakovom sistemu bio jedan od retkih koji zna u svakoj sekundi gde treba da se nađe. Bio neka unapređena verzija Dijega Falčinelija, frustraciju u nedostatku lopti sprečavao ulaskom u sredinu. Moći će da se pogleda u ogledalo sledećeg jutra. I traži dubinu, i napada drugu stativu, i slepu stranu protivničkih štopera. Vrlo dobro izdanje. Saigrači su ga sprečili da bude još bolji.
Ocena
7
Piter OlajinkaNapad
Od 62. - Ogrešio se Barak Bahar o ovog momka. Nije se proslavio u nekim situacijama u šesnaestercu rivala, ali bio je dobra izmena. Značajno podigao intenzitet igre Crvene zvezde i fizičku moć. On ponekad grebe po terenu kako bi se dokopao lopte. To je nešto što već duže vreme nedostaje Crvenoj zvezdi.
Ocena
6
Aleksandar KataiVezni
Od 69. - Zapalio je njegov ulazak Marakanu i odbranu Jang Bojsa. Promenila se konfiguracija meča onog trenutka kada je Zvezdin Magiko prvi put dodirnuo loptu. Konačno je neko bio kadar da smiri loptu i stalno bude gde treba. Da iza njega nije bila duga pauza verovatno bismo pričali o još jednom čarobnjaštvu majstora fudbala iz Srbobrana. Pod hitno će morati Barak Bahar da ga ozbiljnije koristi.
Ocena
6
Vladimir LučićVezni
Od 69. - Ah, taj potez više. I stalno potez više. Mnogo inteligentnije i fudbalskije je delovala Crvena zvezda sa ulaskom Lučića i Kataija. Mogla je publika na Marakani da vidi i tačan dupli pas i traženje lopte u prostor i prosto i jednostavno pravljenje viška na strani. Samo, opet su se javljali problemi u samoj završnici, pri običnim centaršutevima. On je onaj šarmantni momak iz priče trenera Sampaolija koji manirima i pažnjom šarmira ženu, ali je kući odvede neko drugi.
Ocena
6
Žan Filip KrasoNapad
Od 80. - Strašan pas je podvalio Bukariju kod izjednačujućeg gola. Jedan od najboljih poteza igrača Crvene zvezde na večerašnjem meču. Pohvala za tu imaginaciju.
Ocena
6
Barak BaharTrener
Ovo nije obolenje, ovo skoro da je bila metastaza. Izvukao se izraleski stručnjak kvalitetnim izmenama i činjenicom da je sa Kataijem, Olajinkom i Lučićem, Crvena zvezda izgledala mnogo gledljivije i plemenitije. Staro fudbalsko pravilo glasi: ko stalno igra na kontre, taj nema igru... Sigurni smo da to znaju i Barak Bahar, kao i njegov stručni štab. Jer, Crvena zvezda je čitljiva. Posle izlaska iz svlačionice, pri Zvezdinom vođstvu, crveno-beli su delovali kao ukočeni starac sa išijasom u leđima. Sporo, tromo, ukočeno... Ni u prvom poluvremenu Zvezda nije blistala, ali je imala rezultat što je tek plusić u Barakovoj slagalici. Kada je u bljutavu smesu sipao malo čistog talenta i inteligencije, Zvezda je počela da izgleda kao tim koji ima čemu da se nada u Švajcarskoj. Dobio je blanko podršku i skupocena pojačanja. Za sada mu je prolazno vreme slabo, mada je činjenica da nije imao mnogo vremena, te da ovaj tim Zvezde ima mnogo rezerve u sebi.
Ocena
5.5



tagovi

Omri GlazeroceneMilan RodićAleksandar DragovićNaser ĐigaSrđan MijailovićMarko StamenićHvan In BomStefan MitrovićMirko IvanićOsman BukariŠerif EndiajePiter OlajinkaAleksandar KataiBarak BaharŽan Filip KrasoVladimir Lučić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara