(Reuters)
(Reuters)

OCENE - ZVEZDA: Hvan pokazao da je igrač za Bundesligu! Mijailović gledao smrti u oči, Bahar da smanji oscilacije u igri

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.10.23. | 23:54

Stamenić konačno dobio na hrabrosti, Zvezdina deca zaslužila prelaznu ocenu

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Opet je briljirao. Šteta za njega što mu je lopta prošle kroz noge kod prvog pogotka (mada ne snosi krivicu), ali je u nastavku branio na vrhunskom nivou. Izvukao je opet ono što su svi videli u golu, školski se odražavao i skupljao lopte koje su išle u dalji ugao.
Ocena
7
Naser ĐigaOdbrana
Krenuo kriminalno, nastavio problematično, završio meč - vrlo dobro. Moraće svi na Marakani da budu strpljivi sa ovim momkom, ali će i on što pre morati da demonstrira veću odgovornost u igri. Nije Liga šampiona igranje na prašnjavom terenu bez kopački na afričkom kontinentu. Uspeo je da promaši loptu, da dozvoli Opendi da mu se uvali. Popravio se kada je prešao na poziciju srednjeg štopera. Ostaju ta pomračenja kao bitan faktor Zvezdine nedoslednosti i velikih oscilacija.
Ocena
5.5
Aleksandar DragovićOdbrana
Jedna od najboljih partija kapitena Crvene zvezde u Evropi. Kada je reč o Ligi šampiona - sigurno najbolja. Biće zanimljivo videti koliko je imao tačnih startova i izblokiranih udaraca... Bio pravovremen, tačan, odbijao pokornost i kada je morao da brani veliki prostor. Nije isijavao nervozom koja ga prati već duže vreme, niti gubio energiju lošim mislima i pokretima. Očigledno je shvatio da je njegova uloga mnogo šira od puke štoperske. Stigao i da uđe u završnicu.
Ocena
7
MIlan RodićOdbrana
Do 65. - Bio je na ivici. Teško se borio u prvom poluvremenu sa Opendom, dolazili su na njegovu stranu i Henriks i Forsberg... Još kada je dobio žuti karton. Međutim, ponovo je pokazao koliko je pošten prema obavezama i saigračima i stručnom štabu. Verovatno mu je u 55. minutu bila duša u nosu, ali je tada bivši reprezentativac Srbije bio zamajac odličnog presinga Baraka Bahara. Dobio je brojne duele u vazduhu.
Ocena
6
Srđan MijailovićVezni
Kakve je udarce primao ovaj momak u prvom poluvremenu. Stalno je gledao “smrti u oči”, pošto su Raum, Simons i Forsberg stalno bili u višku...To je bila patnja, fudbalska i sportska Golgota, jer i u zgusnutoj Zvezdinoj odbrani Mijailović nije imao pomoć. To je ozbiljno pitanje za Baraka Bahara. U nastavku se popravio kao ostatak Crvene zvezde. Ponovo je morao da pokriva više pozicija.
Ocena
5.5
In Bom HvanVezni
Čekalo se da se namesti i upozna u dovoljnoj meri ekipu... A kakav bi utisak mogao da ostavi na Marakani u daljoj budućnosti, videli smo ove večeri. Da, tačno je da mu je magični Ćavi Simons pobegao pre drugog gola, ostalo je bio u sefu. Vrhunski je čitao presing Lajpciga, kao šahovski majstor video potez unapred. Pasovima unapred iz prve otvarao je brojne kontre Crvene zvezde. Igrao sa opterećenjem žutog kartona, ali je pokazao da je prema brojnim parametrima igrač za Bundesligu. Njegov intenzitet trčanja je bio na top nivou... A deluje da može mnogo bolje.
Ocena
7
Marko StamenićVezni
do 81. - Opet je ušao u kontra ritam, nije mogao da se nosi sa brzinom i snagom Lajpcigovih igrača. Imao je modifikovanu ulogu, pomogao je Srđanu Mijailoviću da na desnom boku zaustavlja Rauma. I nije uspeo u tome, jer je Zvezdin univerzalac trpeo udarce upravo zbog viška prostora na svom boku... Patio je Stamenić kao na Etihadu, ali je u drugom poluvremenu počeo da igra sa većim međunožjem. Videli smo ga u skoku, u visokom presingu, konačno i u petercu kada je postigao gol. Takav će biti potreban u ostatku Lige šampiona.
Ocena
6
Stefan MitrovićVezni
Do 65. - Mlako prvo poluvreme, suviše orjentisan na defanzivu Baraka Bahara, ponovo nije verovao u sopstvene brzinske kvalitete. Nije bio u utakmici, niti iskorišćen u potrebnoj meri... Mnogo direktniji u nastavku, kada je voljom stučnog štaba počeo da igra i preko kofe. Morao je međutim bolje da koristi situacije kada je licem okrenut golu imao situacije jedan na jedan.
Ocena
6
Mirko IvanićVezni
Dok se on prebacio sa superligaškog nivoa na standarde Lige šampiona bilo je već kasno. Prelako izgubio loptu kod prvog pogotka Lajpciga, kada je bio žrtva savršenog presinga domaćih igrača. Demoralisan i dekoncentrisan, tražio je sebe celo prvo poluvreme. A kada je Ivanić ušao u sopstvenu kožu ideologa igre srpskog šampiona, bilo je bolje za tim Baraka Bahara. Prijao mu je ulazak Bukarija i Lučića.
Ocena
6
Piter OlajinkaNapad
Do 46. - Na početku meča bio je karikatura od potrebnog napadača. Delovao nezgrapno i sporo, sa haotičnim pasovima unapred. Međutim, kako je Crvena zvezda pomerila linije tima i počela da igra ka golu Lajpciga, tako je i bivši napadač Slavije iz Praga delovao mnogo bolje. Nikada neće tehnički biti na potrebnom nivou Lige šampiona, ali je spreman da protivničke štopere davi za vrat presingom. Skoro, pa iznudio penal.
Ocena
5.5
Šerif EndiajeNapad
do 65 - Vrlo skroman u boksu, odnosno u situaciji kada je morao da ćušne centaršut Mijailovića u praznu mrežu. Ponovo je radio na pravi način sekundarni posao za špica i trošio se u velikom broju duelu sa Simakanom i Lukebom. Moraće ekipa da više radi za njega i oslobodi ga “poslastice” da 90 minuta leđima čeka rvanje sa protivničkim štoperima. Previše gubi snage u zonama daleko od gola. Ko zna da gleda fudbal, vidi da se u ovakvom sistemu Zvezdine igre oko Šerifa mnogo toga vrti. Nije ga uzlaud Marko Roze apostrofirao kao odličnog napadača...
Ocena
6
Osman BukariVezni
od 46 - Priličnu ubrzao igru. Raširila se igra srpskog šampiona njegovim ulaskom. Ponovo je pokazao koliko je opasan i da je sposoban da igra na ovom nivou. Lako je pretrčao Simakana u situciji kod gola crveno-belih.
Ocena
6.5
Kosta NedeljkovićOdbrana
od 65 - Dobro se snašao. Bio samouveren, šteta za pogođenu stativu.
Ocena
6
Jovan MijatovićNapad
od 65 - Više nego korektan utisak. Prvi dodir sa loptom mu je bio sjajan. Debitovao u velikom takmičenju.
Ocena
6
Vladimir LučićVezni
Bilo ga je u igri. Dobro sarađuje sa Ivanićem. Sa njim u timu Zvezda izgleda mnogo pismenije.
Ocena
6
Aleksandar KataiVezni
od 80 - Sporo i loše odigrao u dve dobre situacije.
Ocena
-
Barak BaharTrener
Pod hitno će Izraelac morati da smanji oscilacije u igri Crvene zvezde. Zvezda je počela meč u Nemačkoj kao družina sa vašara, ličila je na uplašenu mladu pred venčanje. I pala je iz osnove Lajpcigove igre... Međutim, u drugom poluvremenu crveno-beli su izgledali mnogo otresitije nego na svim prethodnim gostovanjima u Ligi šampiona. Izlazili su visoko, rizikovali, napadali sa šestoricom u petercu rivala. To jeste zaluga Baraka Bahara. Navijači će biti zadovolnji utiskom, kao i činjenicom da crveno-beli napreduju na dužim terenima. Ali to se ne unosi u tabelu. Zaslužio je Bahar i plus zbog činjenice da je hrabro gurnuo decu u vatru i dobio od njih određene stvari.
Ocena
6



tagovi

oceneOmri GlazerMilan RodićNaser ĐigaSrđan MijailovićAleksandar DragovićMarko StamenićHvan In BomMirko IvanićPiter OlajinkaŠerif EndiajeStefan Mitrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara