Očinski savet: Baždar mora s obe noge da bude na zemlji

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 13:02

„Na stotine je primera iz bliske ili dalje prošlosti“, kaže Stolica posle teksta Marke o ofanzivcu Partizana

Mora da je razvukao osmeh od uva do uva Samed Baždar kad je tokom sedmice čitao šta o njemu piše ugleda Marka. Jedan od najuticajnijih svetskih sportskih dnevnika posvetio je pažnju Pazarcu, konstatovao da je reč o jednom od najvećih talenata evropskog fudbala iz „klase 2004“, izvestio kako je posle interesovanja Juventusa sad na radaru skauta Reala i Atletika i predviđa mu veliku karijeru.

Isto misli i Ilija Stolica, ali se kao čovek koji je prošao dosta i u sportu i u životu nagledao kako biseri često gube sjaj, te zato očinski savetuje ofanzivca Partizana da na putu ka velikoj sceni na preskače razrede, da se pravilno razvija i ne obraća pažnju na sporedne znakove.

Izabrane vesti

„Dvostruke efekte može da ima to što se bilo ko ističe na takav način (kao u tekstu Marke, op. au). Pisanje medija jeste interesantno, bez obzira što mnogo puta nekog ko je mlad može više da ga omete nego podrži. Samed je jedan od talentovanih momaka koji moraju da budu uvek s dve noge na zemlji, Bez obzira šta se o njima piše i koji ih klubovi prate. Na stotine je takvih primera iz bliske i dalje prošlosti. Trebalo bi Samed da se razvija, a njegovo vreme tek dolazi“, staloženo će šef stručnog štaba crno-belih.

Baždar je projektovan da ove sezone ima veću minutažu nego prethodne, ali to ne menja utisak da Partizan, generalno ima „kratku“ klupu, te je i meč sa Radničkim pokazao kako mu je potrebno još pojačanja. Kako je do kraja prelazng roka ostalo 40-ak dana logično je očekivati dodatne novajlije. Pre svega u ofanzivi, gde se kao opcija nametnuo Nikola Čumić, na koga Olimpijjakos ne računa.

„Ne bih komentarisao igrače drugih klubova i one koji se pominju po medijima kao pojačanja. Pre svega smo na početku sezone imali problem sa igračima koji nisu bili spremni ili nedovoljno opravljeni, ali ako danas svi budu na treningu, imaćemo i Fejsu i Dijabate za TSC. Onda je to stvar procesa, da ih uklopimo u model, ne možemo ih imati odmah. One koje imamo su maksimalno spremni“.

Duel sa Radničkim je možda nagovestio da bi u Humskoj mogli da porazmisle o alternativi Rikardu Gomešu, angažmanu špica drugačijih karakteristika za sezonu na tri fornta.

„Što se tiče kadra, na svakom mestu je potrebno da imamo minimum dva kvalitetna igrača. Tražimo prostor i za našu decu iz škole, da budu različitih karakterisitka. Suština nema veze sa poslednjom utakmicom, od početka znamo šta nam je potrebno. Mada, nema žuebe dok ne pronađemo nešto kvalitetno“, pojasnio je Ilija Stolica.


tagovi

Samed BaždarIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara