Samed Bazdar (©Starsport)
Samed Bazdar (©Starsport)

Madridski velikani bacili oko na Partizanovog Sameda Baždara

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 13:00

Marka piše da je mladi napadač crno-belih interesantan Realu i Atletiku, pored Juventusa koji je već slao ponudu u Humsku

"Bazen s mladim balkanskim fudbalerima je nepresušan, novi talenti se redovno pojavljuju", konastatuje španska Marka u tekstu pod naslovom "Nova perla sa Balkana" posvećenom Partizanovom Samedu Baždaru.

Navodno, 18-godišnji napadač crno-belih interesantan je madridskim velikanima, Realu i Atletiko Madridu!

Izabrane vesti

Podseća se da je Juventus već slao konkretnu ponudu u Humsku (1.000.000 evra, o čemu je Mozzart Sport pisao još početkom maja 2021), ali je ona odbijena. O tome je mladi fudbaler govorio februara ove godine, kada je izjavio da mu je drago što ga Partizan nije prodao jer želi da stasa u crno-belom dresu pre nego što ode u inostranstvo. Svakako, sa klubom iz Humske ima ugovor do leta 2024.

Španci, međutim, navode da Madriđani ne kriju interesovanje za Baždara. Navodno u Realu žele da ponove proces kao u slučaju Vinisijusa Žuniora, kog su pre četiri godine, kada je postao punoletan, kupili od Flamenga (za čak 45.000.000 evra) i onda ga kroz B tim postepeno pripremali za izazove koji ga očekuju. Brazilac je danas među najboljim igračima španskog i evropskog prvaka.

Atletiko je, piše Marka, takođe već slao svoje skaute u Beograd, raspitivao se i prikupljao igrače o tinejdžeru iz Novog Pazara koji je okarakterisan kao jedan od najvećih talenata nadolazeće generacije mladih fudbalera u Evropi.

Baždar je skrenuo pažnju na sebe sjajnim igrama u mlađim selekcijama i redovnim golovima. Kao kadet završio je sezonu sa 39 pogodaka, a već je sakupio 10 nastupa za prvi tim Partizana. Posebno ističu Španci podatak da je u tekuću sezonu ušao golom na premijeri sa Javorom (4:0). U drugom kolu, protiv Radničkog iz Niša (3:3), Ilija Stolica nije ga uvodio u igru.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Samed BaždarFK Partizan

Obaveštavaj me

Juventus
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara