Komentari na vest

Od Lige Evrope do druge lige za tri godine… Kako je propao Vardar?

K

Karaburmaaaa

pre gotovo 3 godine

Citam, “da se priblizi Dinamu i Zvezdi kao najboljim predstavnicima stare zemlje u Evropi”. Pa zvezda 30 god nije igrala LŠ, a ostala takmičenja skandalozna… ko piše ove tekstove??? Terzić… komedija koliko se veliča klub koji je takodje propao.
S

Stariji ljubitelji fudbala

pre gotovo 3 godine

Se sećaju i sastava Vardara koji je bio šampion Jugoslavije i igrao tadašnji Kup šampiona (a kasnije im Sud udruženog rada oduzeo titulu kao i Zvezdi godinu dana ranije, a inače sudija koji je doneo tu odluku je bio izvesni sudija Šoškić rođeni brat golmana Partizana Milutina Šoškić a naravno na to mesto da vodi slučaj po tužbi Partizana postavio ga je ni manje niviše nego tadašnji premijer Srbije i predsednik FK Partizan Mirko Marjanović tako Partizanu protivzakonito uknjižio dve titule iako im UEFA to nikad nije priznala tj odbila je sve žalbe). Ako se nevaram sastav Vardar je bio: Grošev, Džipunov, Stanojković, Kanatlarovski, Setinov, Najdoski, Babunski, Setinov, Pančev, Petrov, Ringov. Rezervisti: Simovski, Avramovski, Georgijevski, Trajčevski, Simonovski a rezervni golman Filevski koji je bio majstor za penale (u to vreme kad se utakmica završi nerešeno pucali se penali a samo pobednik je dobijao bod a poraženi nije, inače to je pravilo uveo Miljan Miljanić).
Ј

Јосиф

pre gotovo 3 godine

Ја чу вам најбоље речи како је пропао Вардар, као човек који није из Скопља, нисам навијач Вардара веч Ц. Звезде, тако да објективно гледам на ствари. Променом власти у Македонији, 2017 год спонзор вардара рус Сергеј Самсоненко који је у ФК Вардар улагао 6 000 000 $ годишње а у РК Вардар 2 000 000 $ годишње. Са еукометним клубом је постао двоструки првак европе док је са ФК две године заредом улазио у групну фазу ЛЕ. Нова власт Зорана Зајева је тражила "рекет" од Сергеја у износу од 23 000 000 € како неби дирала њега и његове бизнисе, укључујучи и Вардар. Човек који је уложио за 4 године, преко 30 000 000 евра у спортско друштво Вардар, изградио тренажни центар са, 4 терена са вештачком травом за ФК, спортску халу са 6000 места за РК, и хотел Русија где су били смештен играчи из ФК и РК Вардар који су странци или нису из Скопља је одбио такву уцену, исплатио дуговања према свим играчима и запосленима, и напустио клуб. Град Скопље, коме су остављени ФК и РК Вардар, политичким притисцима није хтео да финансира Вардар, и клуб је у ситуацију у каквој јесте, да испадне у другу лигу. Зато је шиптарски клуб Шкендија шампион, имају озбиљног спонзора из Швајцарске итд, итд. Ето то је истинита прича, све друго је причам ти причу!
a

auuuuu

pre gotovo 3 godine

Druze ti mnogu kaza a nishto konkretno, sto ne kazes deka samsonenko dojde vo vardar samo da si gi ispere parite i koga si otide grujo ne uspea da se dogovori za cena so segasnata vlast. Ti go napravi samsonenko kako bog da e, a toj samo gledase da lapa od vardar i makedonija, go pcujat site petre ne sakal da pomogne na klubot a koj go ostavil klubot so 3,5 milioni dolg?? Istiot toj so ti go napravi kako golem investitor, samsonenko ke bese okej ako si go pokriese dolgot gi ostavese site trening centri na vardar i togas mozese da se pluka po vlast po ova po ona a vaka samo po samsonenko edinstven krivec e toj.
g

gulla

pre gotovo 3 godine

"da se Vardar priblizi Dinamu i Zvezdi kao eksponentima stare Juge u Evropi".Cega je to zvezda eksponent u evropi osim po kradji,namestanju utakmica,isisavanju budzeta ove bedne zemlje,ekipe za nabijanje gol razlike i najveceg krivca za potpunu propast Srpskog fudbala i najmonstruoznije lige po namestanju na svetu.Za ovo je eksponent.
B

Bgd-Srb

pre gotovo 3 godine

Sram te bilo smrade!!!
a

alex88

pre gotovo 3 godine

No money no party
h

humska

pre gotovo 3 godine

Ahahahaha vidi se da citas Informer i telegraf, jedino koga Vucic finansira iz budzeta i firme ultra sa milionskim ulaganjem je Fk i Kk c zvezda, a Partizan dobija tako samo da moze da prezivi.. Slazem se sa tobom sto kazes da imamo Aleksandra Vucica jos da navija za Vardar bili bi vec cetvrtu, petu god sampioni sa jednim do dva poraza u sezoni
H

Hames

pre gotovo 3 godine

A plata Trinkijeriju bila 800 hiljada drahmi
G

Gost12

pre gotovo 3 godine

Eto bolida raznih i u prici o Vardaru)))
S

Sticky fingers

pre gotovo 3 godine

Ma bolida ima svuda, ali je bas cudno sto su to uglavnom navijaci istog kluba
X

Xao

pre gotovo 3 godine

Eto vam privatizacije

Mr 007

pre gotovo 3 godine

Steta za Vardar,najveci klub Makedonije. Sad nazalost ligom dominiraju albanski klubovi (Skendija,cak i Skupi),Rabotnicki je preslab da bi im se suprostavio iako i oni imaju ime i tradiciju.
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Samo to im je i ostalo,pre par godina su i sami jedva ostali u ligi i to mislim ne jednom samo.Akademija Pandev im se te sezone borila za titulu doduse oni su vec par godina u vrhu tamo bili.Skupi generalno isto vec par godina u vrhu.Vardar doziveo sunovrat kao i u rukometu
K

Kostakurta

pre gotovo 3 godine

"Trebalo je da to bude početak jedne nove ere, možda i nagoveštaja da najveći makedonski klub može da se primakne Dinamu i Crvenoj zvezdi, kao najboljim eksponatima stare Jugoslavije na evropskoj sceni." Ko pise ovo?? Svaka cast Zvezdi na uspesima u zadnjih par godina, ali ljudi, Partizan od pocetka ovog milenijuma, gotovo sam, do ovih pomenitih uspeha Zvezde, reprezentuje nas fudbal, a vi ni da ga pomenete, 2 Lige sampiona, 2 proleca u Evropi, gomila Ligi Evrope a vi ni slovo o tome... Ne bi vas pojeo niko da ste napisali "uz Dinamo, Zvezdu i Partizan"...
G

Gost zzzz

pre gotovo 3 godine

I onda Zvezda pobedi Liverpul i jednom utakmicom uradi više nego Partizan od početka milenijuma. Razmislite o tome. Svako dobro!
P

Partizanijus

pre gotovo 3 godine

Je u vreme toljetine i lazne dominacije brukao srbiju i upravo zato se i ne spominje. Ispadalo se od tuna, od tikvice se primalo pet komada, zavrsavala se grupa lige evrope redovno u rasponu od 0 do 3 boda sa timovima kao sto su tuluz asteras. Ispadalo se od konobara iz irske. Ali liga sampiona sa 0 bodoba u grupi to je malo ko jos u evropi uspeo. Zato vas i ne spominju bolje da se zaboravi
G

Gost zzzz

pre gotovo 3 godine

Koliko boli istina. Vidim da botovi rade punom parom...
g

gosttt

pre gotovo 3 godine

I opet taj liverpul?! Pa Partizan je izbacio trecu ekipu iz premijer lige iz kvalifikacija i domogao se grupne faze LS, valjda je to mnogo znacajnije i vrednije od jedne pobjede u grupi i poraza od 4-0 od isto tog liverpula.
e

ej

pre gotovo 3 godine

nisu hteli da buduemo zajedno i zato danas jim je prvak sflendija...
J

Ja sam jaaa

pre gotovo 3 godine

Cuj vucic, pa kako je on postao predsednik, tako su pocele da se desavaju cudne stvari u nasem fudbalu. Drugoligas koji zauzima deseto mesto, kupuje mesto u najjacem rangu, vec tu se vidi da nije bitan uspeh na terenu nego ko da vise para, a na sva usta kukamo kad recimo Evroliga da licencu ili vajld kartu tamo nekom klubu, a ne Zvezdi i Partizanu. Pa onda namestaljke, klubovi koji se bore opstanak odjednom su naucili da igraju fudbal, Rad koji cele sezone jedva da pobedi nekog, vraca 0-2 protiv ekipe koja do te utakmice nema poraz i samo 2 remija, a da ne govorim za ostale ekipe, da je pocetak sezone sad bi bila guzva na vrhu tabele, pa bar jedno 10 ekipa bi imalo slican broj bodova
P

Pavkov

pre gotovo 3 godine

Ja ne mogu da verujem da ne moze da prodje jedan intervju, jedna konferencija da se ne pomene predsednik nase drzave... Ne mogu sportske vesti da citam lepo, jer cu i tu naleteti na njega.
S

Skopje

pre gotovo 3 godine

Vardar je ispao jos 2010/11 al se fuzirao sa jednim drugoligasom, pa odma naredne sezone ke osvojoo ligu i krenula neka mini dominacija...Samsonenko ke prvo finansirao zenski RK Vardar pa onda i muski i na kraju i FK Vardar. U medjuvtemenu smenila se politicka vladt u drzavu koja je i sad (proamericki) i g.Samsonenko je izgubio veliki deo moci..tako da sve pare koje su trebale da legnu na racun FK, pokrivali su se trosoci u dugovi u RK da bi se probalo da se domognu do jos jednog trofeja u LS(uspeli su). Kraj se znalo da ce doci, dal ovako rano??? Mislim da ne. Sad opet se prica od neke fuzije sa drugoligasem al niko nece da uzme dug koji je milionski. U svakom slucajo Vardar je sportski brend Makedonije i najveci ponos Skoplja. Sportski pozdrav
9

951357

pre gotovo 3 godine

Steta. Ali to je cena privatizacije i zavisnosto od samo jednog izvora prihoda. Zato i privatizacija mora da se uradi pametno, da ima neke kontrole, da ne moze neko da se pokupi preko noci i cao, zdravo, srecan put u nize lige. A za to je potrrbna pravna drzava i dobri i korisni zakoni. Samo ne znam sta ce Pancevu mesanje politike i sporta, narocito zato sto je ocigledno da bas i ne poznaje situaciju ovde.
L

Ll

pre gotovo 3 godine

Eto vam vucic. Ne trazimo nista zauzvrat.