Džek Griliš i Joško Gvardiol (©Reuters)
Džek Griliš i Joško Gvardiol (©Reuters)

Od Ostrva pomalo i zazirao, propali mu transferi u Čelsi i Lids, sada po svaku cenu želi u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 20:44

Joško Gvardiol se prisetio kako je završio u Lajpcigu i govorio o tome gde želi da nastavi karijeru…

Kada je zagrebački Dinamo vagao hoće li opelješiti Lids ili Lajpcig za Joška Gvardiola, nije imao ništa protiv da krene put Bundeslige. Kao tinejdžer se pomalo i pribojavao igranja na Ostrvu, jer iz vikenda u vikend čuvao bi aždaje.

Zdravko Mamić izvagao je i doneo odluku za koju je mislio da je najbolja za klub, Joška Gvardiolu nije prodao Lidsu, već – Lajpcigu. Platili su Nemci obeštećenje u visini od 18.800.000 evra, pridružio se talentovani hrvatski štoper Daniju Olmu i u međuvremenu postao jedan od najtraženijih igrača sveta.

Izabrane vesti

Interesovanje velikana buknulo je posle Mundijala u Kataru, gde je ostavio jak utisak, našao se u tefteru brojnih klubova. Kvalitetna izdanja će naplatiti, pitanje je samo gde će završiti. Koja ala će ga ugrabiti i popuniti Lajpcigovu kasu. Ali, i Dinamovu, kome od transfera sleduje 20 odsto. A, s obzirom na to da će cifre, verovatno, biti basnoslovne, ozbiljna svota novca sliće se na Maksimir idućeg leta. Sve zbog mudrog poslovanja.

Joško Gvardiol tačno zna gde želi da nastavi karijeru – u Premijer ligi.

Dva puta mi je propao transfer u Englesku, prvo iz Dinama u Lids, a onda prošlog leta iz Lajpciga u Čelsi, ali treći put će mi uspeti. Da, želim da igram u Premier ligi”, jasan je Joško Gvardiol.

Odmotao je hrvatski defanzivac film i prisetio se kako su tekli razgovori sa ljudima iz Lajpciga kada im je Čelsi pokucao na vrata.

Bio sam jako zbunjen. Mesec dana pre početka prelaznog roka bio sam na razgovoru kod sportskog direktora. Rekao mi je: ‘Joško, nećemo da te prodamo, potreban si nam’. To mi je bilo u redu, nisam imao ništa protiv ostanka u Lajpcigu”, prisetio se Hrvat burnog finiša prelaznog roka:

Dva dana pre kraja prelaznog roka nazvao me agent i rekao da je Čelsi poslao ponudu za mene. Naravno da me to jako obradovalo, ali Lajpcig je odgovorio da me neće prodati. Nije mi to bilo drago, jer sam želeo da odem u jedan od najvećih klubova i bio sam nesrećan zbog takve odluke Lajpciga, ali morao sam da ostanem”.

Nema dilemu u kom šampionatu bi posle Bundeslige voleo da igra, a ni ko da mu bude saigrač...

Nikad nisam video igrača kao što je Kristofer Enkunku, neverovatan je. Svaki put kad pričam o njemu, kažem da gde god on ide, želim sa njim”.

A, pošto je Kristofer Enkunku, navodno, već sve dogovorio sa Čelsijem za naredno leto i prošao tajne lekarske preglede, onda bi naredna destinacija Joška Gvardiola mogao da bude – Stamford bridž.

Dva puta mu je propao transfer u Premijer ligu, jednom u Čelsi. Možda idućeg leta Hrvatu budu suđeni londonski Plavci.



tagovi

Joško GvardiolPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara