Kristofe Nkunku (©Reuters)
Kristofe Nkunku (©Reuters)

Nkunku prošao tajne lekarske preglede pred transfer u Čelsi, klauzula 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 08:59

Transfer će se doduše realizovati tek na leto

Stigao je na leto 2019. iz Pari Sen Žermena za 13.000.000 evra, a sada bi Lajpcigu mogao da se višestruko isplati. Dobro obavešteni Bild piše da je 24-godišnji Kristofer Nkunku već prošao lekarske preglede pred verovatni transfer u Čelsi.

Istina, posao bi trebalo da se realizuje tek na leto što i nije toliko neobično. Na isti način je Nabi Kejta 2017. prodat Liverpulu u kome je zaigrao tek od 2018.

Izabrane vesti

Transfer Nkunkua doduše nije još završen, jer Čelsi nije dogovorio uslove prelaska sa Lajpcigom, ali kako u ugovoru francuskog napadača stoji i izlazna klauzula u visini od 60.000.000 evra neće tu Nemci moći mnogo da zatežu ako Plavci reše da po svaku cenu kupe.

A, Nkunku je privlačna opcija. Na 147 utakmica za Lajpcig je postigao 53 gola i namestio još 48 što je učinak za poštovanje. Verovatno je zato Čelsi i ubrzao posao, pa je prema informacijama Bilda igrač već bio na tajnim pregledima. Ne u Londonu, već kod doktora u Frankfurtu. Tamo je prošao kardiološke preglede, a prisutan je bio i Čelsijev ortoped. Sve je već plaćeno što će reći da je taj deo završen.

Plavci su očigledno hteli da posao završe u tajnosti, sada kada je vest procurela, ostaje da se vidi da li će se javiti neki drugi klub da pokuša da im otme metu. Lajpcigu je svejedno, mada ne mora da znači da će i dobiti svih 60.000.000 evra. Ali kako Nkunkuov ugovor ističe tek 2026. godine ne moraju ni da popuste ako ne budu bili zadovoljni.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Kristofer Nkunku

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara