Milan Borjan (©Star Sport)
Milan Borjan (©Star Sport)

Odlazak kapitena: Borjan karijeru nastavlja u Bratislavi!

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.06.23. | 10:16

Iskusni čuvar mreže na pozajmici u Slovanu

Milan Borjan napušta Crvenu zvezdu posle šest godina, nakon što mu je novi šef struke Barak Bahar saopštio da ga ne vidi na golu srpskog šampiona u narednoj sezoni. Prema saznanjima Mozzart Sporta, reprezentativac Kanade karijeru nastavlja u Slovanu iz Bratislave, kao pozajmljen igrač crveno-belih, a petostruki uzastopni šampion Slovačke će plaćati 50 odsto Borjanove plate od ukupno 800.000 evra koliko godišnje zarađuje na stadionu Rajko Mitić.

Borjan za šest sezona ima isto toliko šampionskih titula i tri duple krune. Bio je sinonim Zvezdinih uspeha u tom periodu, a posebno se pamte odbrane u bitnim evropskim utakmicama.

Izabrane vesti

Od Sparte i Krasnodara preko Salcburga, Liverpula i Kopenhagena do Brage. Sjajne partije je pružao i na domaćoj scenu u okršajima protiv večitog rivala. Kapiten Crvene zvezde postao je u januaru 2020. godine, nakon odlaska Marka Marina. Borjan je prošlog leta stavio paraf na novi ugovor do jula 2026. godine.

Izraelski stručnjak je prethodnih nedelja, pre nego što je došao na Marakanu, analizirao prvotimce, sabirao utiske i rešio da krene sa rekonstrukcijom tima od pozicije golmana. Borjanu je i razgovoru putem video veze saopštio da planira da dovede novog čuvara mreže i da on može da ostane u klubu kao drugi golman i bori se za mesto u timu. Taj novi čuvar mreže biće dosadašnji prvotimac Hapoel Ber Ševe Omri Glazer, koji je već dogovorio sve detalje sa Crvenom zvezdom.


tagovi

Milan BorjanLetnji prelazni rok 2023Slovan BratislavaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara