Kutinjo (©Reuters)
Kutinjo (©Reuters)

Odlazi simbol Barsinog sloma: Kutinjo došao za 120.000.000 evra, prodaju ga za 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 01:10

Aston Vila kupuje Brazilca na leto

Kako je propala Barselona? Finansijski, naravno, a posledično i rezultatski u poslednje tri sezone. Filipe Kutinjo bi mogao da bude slika za jedan takav analitički osvrt gde su nestale pare giganta sa Nou Kampa.

Brazilac je slika i prilika tog sloma: doveden je iz Liverpula u januaru 2018. godine za 120.000.000 evra fiksno plus 40.000.000 kroz razne bonuse, od kojih neki verovatno nisu ni realizovani. Nije uspeo da ostavi za sve ove godine gotovo nikakav trag u klubu, išao je od pozajmice do pozajmice i sada, četiri i po godine kasnije, Barsa će ga prodati za skoro šest puta manji novac nego što ga je kupila!

Izabrane vesti

Kako piše Mundo Deportivo, Aston Vila će na leto kupiti Filipea Kutinja od Barselone. Menadžer kluba iz Birmingema Stiven Džerard insistira na tome da se plemeniti vezista zadrži duže na Vila Parku od jedne sezone.

Iako u ugovoru o pozajmici stoji da Aston Vila može na leto da otkupi Kutinja za 40.000.000 evra, španski list piše da će obe strane biti zadovoljne da transfer vredi duplo manje. Barselona samo želi da se oslobodi fudbalera, čija je plata 7.000.000 evra godišnje i ako bi se vratio u julu na Nou Kamp, bio bi to dodatni balast oko vrata katalonskom klubu. Zato je ideja da se Filipe proda maltene bud zašto.

Aston Vila zna za jadac, pa neće dati svih 40.000.000 evra, ali neće ni gubiti vreme da oteže pregovore, da se ne pojavi treća strana i odvede igrača. Klub iz Birmingema je spreman da plati duplo manje i da se onda dogovara sa igračem oko plate. Ove sezone Englezi su davali 65 odsto od Kutinjove plate, ostalo je isplaćivala Barselone.

Moraće i Kutinjo da malo smanji aspiracije da bi ostao na Vila Parku ili će ostati da poslednju godinu ugovora u Barsi presedi na tribinama.


tagovi

Felipe KutinjoBarselonaAston VilaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara