Foto: MN Press
Foto: MN Press

Oglasio se Kanga: Neka pokažu te dokumente ako uopšte postoje

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.05.21. | 19:27

"Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga”

Baš dosta pažnje privukli su na društvenim mrežama navodni papiri Gelora Kange iz tinejdžerskih dana. U njima piše da fudbaler Crvene zvezde nije rođen 1990. nego 1985. godine. I ne zove se Gelor Kanga nego Kijaku-Kijaku Kijanga.

Na to je ubrzo reagovala Crvena zvezda koja je istakla da veruje svom fudbaleru, a sada se po prvi put oglasio i sam Kanga.

Izabrane vesti

Negirao je sumnje i optužbe Fudbalskog saveza Konga.

"Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga. Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš izdat od strane Demokratske Republike Kongo. Neka pokažu te dokumente, ako uopšte postoje. Imam važeći pasoš, izdat od strane legalnih, gabonskih vlasti. To je sve što mogu da kažem", rekao je Kanga za tamošnje medije.

Podsećanja radi, Fudbalski savez Gabona, nakon optužbi iz Konga, poslao je Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) svoju verziju činjenica vezanih za slučaj Gelora Kange.

Ofanzivac Crvene zvezde i reprezentativac Gabona, našao se pred optužbama da je promenio identitet, datum i mesto rođenja, a ukoliko bi se ove tvrdnje ispostavile kao istinite Gabon bi verovatno bio eliminisan sa Kupa afričkih nacija na koji se kvalifikovao, dok bi izvesno kazna očekivala i Kangu.

Crvena zvezda je celokupnu situaciju okarakterisala tako da je Kanga ispao kolateralna šteta u "ratu" dva saveza. Kanga je pozvao DR Kongo da pokažu sporna dokumenta ako postoje.

Videćemo kako će se sve završiti…


tagovi

Gelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara