Foto: Đa Đeđe dok je igrao za Votford
Foto: Đa Đeđe dok je igrao za Votford

Onazi na čekanju, odbijen Robijev univerzalac iz Obale Slonovače

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 08:44

Čeka se transfer Njegoša Petrovića

Crvena zvezda je značajno osvežila ofanzivni deo manevra dovođenjem Aleksandra Kataija i Srđana Spiridonovića. Veruju na Marakani da će tim izgledati mnogo poletnije sa majstorom fudbala iz Srbobrana i doskorašnjim članom poljskog Pogona. Na redu je rekonstrukcija ostalih delova tima, ali ona neće ići tako glatko i brzo.

Nigerijac Ogenji Onazi jeste potencijalno pojačanje Crvene zvezde, ali on će zadužiti opremu srpskog šampiona samo u slučaju da se ekspresno završi izlazni transfer Njegoša Petrovića. Mladi reprezentativac Srbije nalazi se u fokusu Olimpijakosa i još nekih klubova, ali zasad nema konkretnih dešavanja. Takođe, u Crvenoj zvezdi ozbiljno razmišljaju o Seku Sanogu. U slučaju da se iskusni zadnji vezni vrati na nekadašnji nivo dolazak Onazija predstavljao bi preveliki luksuz. Mada, Dejan Stanković je u jednom trenutku imao ideju da napravi tandem Sanogo – Onazi.

Izabrane vesti

Nigerijac je prošao filter Dejana Stankovića. Poznaje ga iz vremena kada je u Laciju nagoveštavao veliki potencijal i karijeru. Onaziju uskoro ističe ugovor sa Trabzonom, poslednjih šest meseci proveo je u Denizliju, gde je kuburio sa neredovnim isplatama. Želeo je da pobegne, ali su ga čelnici kluba i gradonačelnik ubedili da ostane do kraja prvenstva. Iskusni vezista se raspitivao o Zvezdi kod nekadašnjeg saigrača Luisa Ibanjeza, što jasno govori da je bio na vezi sa Stankovićem i sportskim sektorom kluba sa Marakane. Ipak, moraće da sačeka, bez obzira što je po Stankovićevoj volji.

O tome govori i podatak da su u Ljutice Bogdana prethodnih dana odbijali mogućnost angažovanja drugih igrača na toj poziciji. Posredstvom menadžera Crvenolj zvezdi je ponuđen reprezentativac Obale Slonovače Bris Đa Đeđe. Reč je o momku koji poslednjih 18 meseci brani boje turskog Kajzerija. Nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ima veliko poverenje u Đa Đeđea i koristi ga na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog.

Đa Đeđe je prošao kompletnu akademiju PSŽ-a. Školovao se na poziciji desnog beka i desnog spoljnjeg, ali se vremenom probacio u srce manevra. Ove sezone je odigrao 29 utakmica za Kajzeri bez konkretnog učinka. Pre tima iz Andolije, Đa Đeđe je branio boje Ankaragudžua, Lensa, Votforda. Zapaženu rolu imao je u Marseju. Međutim, nije ubedio čelnike Crvene zvezde da je pravo rešenje. 


tagovi

Ogenji OnaziDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara