"Novica Maksimović u duelu sa Mirkom Ivanićem"
"Novica Maksimović u duelu sa Mirkom Ivanićem"

Opasno se pojačava i Vojvodina: Maksimović sedmi potpisao! Zvali su nas Zvezda i Partizan za Mijata i Ivanića, ali nisu jedini

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.15. | 19:24

Ljubiša Dunđerski kaže da će mladi i omladinski reprezentativci Srbije odlučiti gde nastavljaju karijere po povratku iz Češke i sa Novog Zelanda

Novica Maksimović u duelu sa Mirkom IvanićemZove Crvena zvezda, zove i Partizan, ali dok se ne završi Prvenstvo Evrope u Češkoj Mirko Ivanić je - nedostupan! Tako kažu u Vojvodini komentarišući najave da bi talentovani centralni vezista mogao da pojača jednog od večitih rivala.

Mladog reprezentativca Srbije najpre su pojurili crveno-belih i njihov trener Miodrag Božović, posle čega je usledio odgovor iz tabora šampiona, koji želi da ima opciju više u ofanzivnom delu tima za projektovani plasman u Ligu šampiona.
„Mirko Ivanić je otišao na Prvenstvo Evrope, trenutno je u Pragu i naša je procena da bi trebalo da mu bude mirna glava. Neću da lažem, kontakti postoje i to sa oba naša najpoznatija kluba, ali i sa inostranim. Smatram, ipak, da u ovom trenutku nije dobro da se priča o Mirkovom transferu, makar dok se ne završi turnir u Češkoj. Zbog Srbije, ali i zbog igrača. Kad se vrati pričaćemo detaljnije“, uzvraća u razgovoru za MOZZART Sport Ljubiša Dunđerski, savetnik predsednika Vojvodine za sportska pitanja.

Izabrane vesti

Na sličan način Dunđerski objašnjava status Mijata Gaćinovića, kapitena Lala, koji u dresu omladinske reprezentacije Srbije blista na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godine na Novom Zelandu, a koji je, takođe, interesantan večitima.
„Bio sam igrač i znam kako izgleda kad si posvećen nekom cilju, takmičiš se, radiš nešto... Za sada mogu samo da potvrdim da kontakti sa Zvezdom postoje, pretpostavljam da je zainteresovan i Partizan (kao i zimus, ali nije hteo da plati 600.000 evra, prim. au). Kad se Mijat vrati sa Novog Zelanda odlučiće gde nastavlja karijeru“.

Gaćinović i IvanićPraktično, to znači da je Vojvodina spremna da proda dva igrača koja su u fokusu i na kojima, realno gledajući, može dobro da zaradi. S druge strane, ne mora posledično tome da bude slabija nego minule sezone, jer je tokom ponedeljka angažovala i sedmo pojačanje u letnjem prelaznom roku - Novicu Maksimovića (27) iz Spartaka.
„Ugovor je potpisan na dve godine, Novica je već stigao na Zlatibor i priključio se saigračima na pripremama, a verujemo da će nam doneti kvalitet na poziciji zadnjeg veznog, uz napomenu da može da igra i levo krilo“, dopunio je Ljubiša Dunđerski i dodao da time „prelazni rok za Novosađane nije završen“.

Pre Novice Maksimovića, na „Karađorđe“ su stigli: Miljan Mrdaković, Ivan Lakićević, Marko Zoćević, Aleksandar Stojisavljević, Aleksandar Paločević i Šaleta Kordić.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

VojvodinaSuperligaSrbijaFK PartizanNovica MaksimovićMirko IvanićMijat GaćinovićLjubiša Dunđerskiletnji prelazni rok 2015FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara