Ismail Benaser, Teo Ernandez, Rafael Leao (Reuters, AFP)
Ismail Benaser, Teo Ernandez, Rafael Leao (Reuters, AFP)

Operacija 2026: Milan izdvaja 80.000.000 na nove ugovore Teu, Benaseru i Leau

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 14:42

Da se ne ponove slučajevi Donaruma, Čalhanoglu i verovatno Kesi

Preuzeo je Paolo Maldini kormilo sportskog sektora Milana pre tri godine. Početak je poslovično bio turbulenta, bilo je potrebno vreme da se velikan usmeri na pravi kurs, a u aktuelnoj sezoni mogao bi da počne da ubira plodove. Čak i da Milan u maju ne postane šampion Serije A (a uz Napoli je trenutno najozbiljiniji favorit), narednu takmičarsku godinu dočekaće sa blindiranom okosnicom ekipe.

Uprava Rosonera spremila je 80.000.000 evra za period do 2026. godine kako bi produžila saradnju i povećala plate Teu Ernandezu, Isamilu Benaseru i Rafelu Leau koji imaju ugovore do leta 2024. Toliko će iznostii bruto troškovi njihovih ugovora, na osnovu kojih će im se zarade, kada udare paraf, maltene utrostručiti.

Izabrane vesti

Jasno je da je najveća zver u pomenutom triju Ernandez, po mnogima trenutno najkvalitetniji levi bek Evrope. Pari Sen Žermen nikada nije krio želju da ga dovede, ali se letos odlučio za pozajmicu Nuna Mendeša, pa su u Milanu mogli da odahnu. Sada velikan sa severa Italije želi da se osigura na duge staze, pa čak i u slučaju da Francuz jednog dana poželi da ide, njegovu slobodu debelo naplati.

Teo trenutno prihoduje 1.500.000 evra po sezoni, a Milan je spreman da mu ponudi 4.000.000 i da u priču uključi i potencijalne bonuse. Identičnu platu ima Ismael Benaser, a Rafael Leao 100.000 manje. Njih dvojica trebalo bi da skoče na po 3.000.000, takođe uz mogućnost da se dodatno opare putem bonusa.

Korak po korak, Rosoneri rastu. Cilj je da se pre nego što se utanače novi ugovori sa Teom, Benaserom i Leaom, produži saradnja sa trenerom Stefanom Piolijem kojem ugovor ističe na leto. Ideja Milana je nastavak suživota sa jednim od najkvalitetnijih trenera Serije A i čovekom koji je klubu prošle sezone doneo zvanje vicešampiona Italije i plasman u Ligu šampiona, a aktuelnoj borbu za titulu na koju se čeka deset godina.

Prethodno su ugovore sa gigantom sa San Sira produžili Aleksis Salemakers i Simon Kjer. Strategija kluba je da se više ne ponavljaju slučajevi Đanluiđi Donaruma i Hakan Čalhanoglu, koji su u saglasju sa svojim agentima ucenjivali klub tražeći astronomske plate, a na kraju otišli bez obeštećenja. Frank Kesi je krenuo njihovim stopama, Maldini mu sigurno neće dati 9.000.000 evra i učiniti ga najplaćenijim na San Siru, te miriše na to da će vezista Obale Slonovače biti poslednji mohikanac od kojeg Milan neće videti zaradu, a čija se vradnost procenjuje na više desetina miliona evra.



tagovi

ac milanMilanIsmael BenaserTeo ErnandezRafael LeaoPaolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara