Benžaman Pavar (©Reuters)
Benžaman Pavar (©Reuters)

Operacija “desni bek“: Pavarov CV opet na Barsinom stolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 19:21

Francuskom beku ugovor sa Bajernom ističe na leto 2024. godine, agenti mu već gledaju potencijalna rešenja na tržištu

Dok Iberijsko poluostrvo i dalje podrhtava zbog potencijalnog skandala veka i optužbi da su Barselonini predsednici od 2001. do 2018. godine plaćali potpredsedniku španske sudijske komisije Hoseu Mariji Enrikesu i njegovoj kompaniji 8.400.000 evra za garancije da će dobiti “svoje“ sudije, gigant iz Katalonije bavi se pripremom terena za letnji prelazni rok.

Tamošnji dnevnik Mundo Deportivo tvrdi da je radni rezime Benžamana Pavara ponovo na stolu odgovornih ljudi na stadionu Kamp Nou i da se opet razmatra mogućnost njegovog dovođenja u letnjim mesecima.

Izabrane vesti

Francuskom reprezentativcu ugovor sa Bajernom ističe za godinu i kusur dana, a tvrdnje katalonskog lista suprotne su onim koje stižu iz Nemačke odakle, naime, dolaze informacije da se radi na produžetku saradnje.

Barselona je navodno već obavila razgovor sa Pavarovim okruženjem pošto će jedan od glavnih ciljeva u narednom prelaznom roku biti dovođenje kvalitetnog desnog beka čime bi se zatvorila deficitarna pozicija na duži period. Zanimljivo, njegovi zastupnici već gledaju tržište sa idejom da pronađu idealno rešenje. Barselona je na njihovoj listi neko vreme, kao što je i francuski bek na spisku želja kluba.

Pavarov odnos sa Bajernovim rukovodstvom često je “toplo-hladno“, pogotovo jer se dugo pisalo o tome da nije zadovoljan statusom kod Julijana Nagelsmana. Nemački mediji su pre nekoliko dana objavili da se Pavar izgleda izborio za svoje i da će dobiti novi ugovor, pošto je dobio veću minutažu sa promenom formacije. Podsetimo, problem je nastao zato što je on insistirao da igra više kao štoper, a ne kao “dvojka“, što klub nije mogao da mu omogući.

Sličan problem imao je i Žil Kunde kada je dolazio u Barselonu, jer je takođe insistirao da se zbog taktičkih razloga više koristi u srcu odbrane, nego po boku.

Pavarovi kvaliteti nisu upitni. On je ove sezone postigao šest i namestio jedan gol na 31 utakmici, a taktički je dosta pismen što mu daje širinu u igri.

U slučaju da Francuz ne bude dostupan, Mundo Deportivo navodi da bi Plan B bio Huan Fojt iz Viljareala, s tim da njegov ugovor važi do juna 2026. godine. Na skraćenom spisku je i Žoao Kanselo koji je trenutno na pozajmici u Bajernu iz Mančester Sitija, mada je Portugalac brzo postao nezadovoljan u Minhenu zbog čega je izvesno da neće produžavati ostanak. Iako nije u dobrim odnosima sa Pepom Gvardiolom trenutno nije realno da Siti proda nezadovoljnog beka. Pritom, on je za Siti vezan do juna 2027. godine, niti bi operacija bila laka za izvedbu jer bi Građani verovatno tražili ogroman novac za njegovu slobodu. Zato se kao poslednja varijanta pominje Toma Menije iz Dortmunda. On sa Milionerima ima saradnju do juna 2024, baš kao i Pavar koji je i dalje prvi pik.


tagovi

Benžamin PavarBarselonaBajern MinhenŽoao KanseloToma MenijeHuan Fojt

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara