Nemanja Pejčinović (©MN Press)
Nemanja Pejčinović (©MN Press)

Orenburg kolo vodi, Pejčinović nosi Fakel do elite

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 12:20

Druga liga Rusije: Nekadašnji čan najboljeg društva lider u FNL-u. Iskusni srpski defanzivac sa timom iz Voroneža u vrhu, bori se za ulazak u Premijer ligu

Ruska druga liga je jedan od najtežih šampionata na svetu. Nije u pitaju kvalitet nego klubovi dolaze iz različitih područja najveće države na svetu. Primera radi, fudbaleri Baltika treba da pređu 7.000 kilometara od Kalinjingrada do Habarovska gde igra SKA.

Na skoro polovini šampionata na čelu se izdvojio Orenburg, tim koji je pretprošle sezone igrao u elitnom rangu, kada je prva zvezda tima bio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, sadašnji napadač Rubin iz Kazanja, Đorđe Despotović. Prednost lidera je veoma mala u odnosu na konkurente. Alanija iz Vladikavkaza, Torpedo Moskva, Fakel, SKA Habarovsk imaju ambicije da dogodine igraju u elitnom rangu ruskog fudbala.

Izabrane vesti

15.00: (1,25) Orenburg (5,20) Tekstilštik (11,0)

Podsetimo, dve najbolja tima idu direktno u viši rang, dok će dva u baraž za ulazak u Premijer liug Rusije. Rotor iz Volgograda je prošle sezone igrao u eliti, a sada je na tek 11.

----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------------

Orenburg danas (15.00) dočekuje Tekstilštik, ekipu iz donjeg dela tabele. Lider je najbolji domaćin u ovom šampionatu, pobedio je osam puta, a ima i dva poraza, bez remija. Gosti na osam utakmcia na gostovanjima nisu slavili, a sakupili su samo četiri boda.

Prvi strelac Orenburga je internacionalac iz Gane Džoel Famejeh, sa osam golova, tri manje od najubojitijeg golgetera lige Amura Kalmikova iz moskovskog Torpeda. Orenburg s klupe predvodi češki stručnjak Marsel Licka.

16.00: (1,70) Fakel (3,45) SKA Habarovsk (4,90)

Fakel Voronež je u vrhu, trenutno sa samo četiri boda manje od Orenburga. Dres ovog kluba nosi Nemanja Pejčinović koji je pre tri godine sa moskovskog Lokomotivom stigao do titule u Rusiji. Posle Kine i Voždovca, iskusni defanzivac se prošle godine vratio u Rusiju u nadu da će izboriti ulazak u viši rang. Tim iz Voroneža danas (16.00) dočekuje SKA Habarovsk. Domaćin je u padu forme, ima dva poraza u prethodna tri kola. I SKA je posustao ovog meseca, osvojio je samo bod u prethodne dve utakmice.

Osim Pejčinovića u ruskom drugoligaškom karavanu igraju još petorica srpskih internacionalaca – Ivan Rogač (Akron Toljati), Ivan Ostojić i Miroslav Marković (Baltika Kalinjingrad), Filip Stamenković (Veles Moskva) i Aleksandar Stanisavljević (Tom Tomsk).


tagovi

Rusija 2RusijaOrenburgNemanja Pejčinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara