Uroš Drezgić (© Star sport)
Uroš Drezgić (© Star sport)

Orlići dočekuju petostrukog prvaka Evrope na TSC areni, trojica fudbalera Srbije na svom stadionu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 16:15

Prva kontrolna utakmica izabranika selektora Gorana Stevanovića selekcije Italije do 23 godine igraće se sutra u Bačkoj Topoli

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Poznat je sastav grupe kroz koju će Srbija probati da se dokopa Evropskog prvenstva 2025. u Slovačkoj, ali pre toga slede dva kontrolna meča u kojima će selektor imati priliku da uigra tim i testira neke nove igrače. Prva provera sledi 24. marta protiv Italije, zatim sa selekcijom SAD u Marbelji četiri dana kasnije. Duel sa Azurinima se igra u petak, u Bačkoj Topoli od 18 časova, (ulaz na istočnu tribinu je besplatan), prenos je na TV Arena Sport Premium 1.

Izabrane vesti

Novi stadion na severu Srbije je već bio domaćin mlađim selekcijama, a tim Srbije do 21 godine je baš tu prošle godine u martu igrao meč kvalifikacija protiv Jermenije (2:0). Čak trojica fudbalera u redovima Orlića biće domaćini, jer nose dres TSC-a iz Bačke Topole. To su golman Veljko Ilić, napadač Petar Ratkov, i naknadno pozvani Vukašin Krstić koji igra na poziciji centralnog beka. Za razliku od svoja dva klupska druga, nekadašnji štoper Crvene zvezde još nije stigao da debituje za Orliće. Pored njega prvi nastup bi mogao da upiše i Samed Baždar iz Partizana.

U ekipi se nalaze već neke proverene snage poput tandema iz Čukaričkog kojeg čine Viktor Rogan i Uroš Drezgić, ali i odlični Stefan Mitrović koji je pokazao kvalitet u Crvenoj zvezdi. Zbog povreda su otpali Jojić iz lučanske Mladosti, Mihajlo Ilić iz Partizana i Nemanja Đeković iz Napretka, pa su dodatne pozive dobili pomenuti Krstić, centarfor Spartaka Hrstić i igrač Grafičara Vasiljević. Od kako je Stevanović selektor, reprezentacija do 21 godine ostvarila je skor od dve pobede, četiri remija i jednog poraza. Poslednji meč odigrali su Orlići krajem novembra prošle godine kada su remizirali sa Severnom Makedonijom (2:2). Nisu uspeli da se plasiraju na završnicu kontinentalnog takmičenja prošle godine, pa je ispred njih novi izazov i prilika da se popravi utisak.

Ekipa Italije do 23 godine predvođena Paolom Nikolatom je i te kako za respekt. Petostruki prvak Evrope u se priprema za ovogodišnje prvenstvo Starog kontinenta gde ga čekaju Francuska, Švajcarska i Norveška. Najveće zvezde tima su svakako Nikolo Fađoli, fudbaler Juventusa, kao i centarfor Lacija, Mateo Kanseleri. O kvalitetu protivnika Srbije govori i činjenica da Samuele Rići ima već višđe od 50 utakmica u Seriji A, kao i dva nastupa u seniorskom timu Azura. Temelj tima čine igrači iz domaćeg prvenstva, uz četvoricu pečalbara u vidu Oristanija iz Volendama, Zapelija iz argentinskog Belgrana, Vitija iz Nice i igrača Redinga, Ćezarea Kasaedia.

Azuri ne znaju za pobedu na tri uzastopne utakmice, na poslednjem okupljanju su poraženi od Nemačke (2:4) kada se u strelce upisao i novopečeni reprezentativac Srbije, Lazar Samadržić.



tagovi

orlićiMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara