Mlada reprezentacija Srbije pre današnjeg meča (Starsport)
Mlada reprezentacija Srbije pre današnjeg meča (Starsport)

Orlići mnogo promašili, Zvonko Živković startovao nulom

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.06.21. | 20:02

Bez golova u sudaru mladih reprezentacija Srbije i Rusije u Staroj Pazovi – 0:0

Takmičarski ciklus je daleko, mlada reprezentacija Srbije je u današnjem okršaju sa Rusijom bila značjano oslabljena. Dovoljno da se ne donose neke konkretne ocene, ali sigurni smo da je novi selektor Orlića Zvonko Živković očekivao bolji start na novom poslu. U prvoj proveri tokom junskog termina mlada selekcija Srbije je remizirala sa reprezentacijom Rusije – 0:0.

Kada se sve sabere, reprezentacija Srbije je zaslužila, makar i minimalnu pobedu. Stvarali su šanse izabranici Zvonka Živkovića, ali su se prilično isromašivali u prvom delu. U odsustvu novih A reprezentativaca Srbije Nemanje Jovića i Željka Gavrića, Srbija se najviše oslanjala na snagu veznog reda. Manevrom su komandovali Lazar Pavlović iz Partizana, te Topić iz Vojvodine.

Izabrane vesti

Odličnim udarcem sa 20 metara iz slobodnog udarca vezista Partizana Lazar Pavlović je uzdrmaop stativu. Sreća je bila saveznik Rusa i u situaciji kada je Milutin Vidosavljević imao čist zicer, ali su se gosti nekako odbranili uklizavanjem. Pokušala je i nova akvizicija Lacija Dimitrije Kamenović posle kornera.

Rusi su imali samo jedan šut u okvir gola, dok je ulazak Đerleka u drugom poluvremenu oplemenio igru našeg tima. Nekada velika nada OFK Beograda i Partizana imala je nekoliko odličnih pokušaja. U samom finišu je idealnim centaršutem spojio sa golom Nikolu Štulića, ali je napadač Partizana šutirao preko gola.

Mlada reprezentacija Srbije u utorak igra novi prijateljski meč. Rival će biti olimpijska selekcija Brazila.


tagovi

mlada reprezentacija SrbijeZvonko ŽivkovićLazar Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara