Viktor Rogan (©Starsport)
Viktor Rogan (©Starsport)

Orlići protiv Jermena čuvaju ponos i nadu u životu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 13:53

Mlada reprezentacija Srbije igra meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Bačkoj Topoli u utorak od 16 časova

Ima li još nade za ovu generaciju mlade reprezentacije Srbije? Orlići su pobedom nad Makedonijom (2:1) u četvrtak ostavili sebi matematičku šansu da se domognu druge pozicije i baraža, mada je malo nezahvalno bilo šta prognozirati pošto je konkurent Ukrajina, koja sada ne može da igra svoje mečeve zbog rata. Našem nacionalnom timu do 21 godine je najvažnije da ni ne razmišlja u tom smeru, da proba da osvoji maksimalnih devet bodova iz preostala tri meča, a šta posle toga bude, neka bude. Zato, samo trijumf nad Jermenijom dolazi u obzir danas u Bačkoj Topoli, od 16 časova.

Reč je o najslabijoj selekciji u grupi. Jermeni imaju samo tri poena iz šest mečeva, savladali su Farska Ostrva kod kuće sa 2:0. Na preostalih pet mečeva su postigli još samo tri pogotka, od čega jedan u porazu od Orlića sa 4:1.

Izabrane vesti

Na klupi našeg tima po drugi put će da sedi Goran Stevanović, novi selektor tima. Nekadašnji strateg Partizana je preuzeo ekipu neposredno pred meč sa Makedonijom, a moramo da istaknemo da je na njegovom debiju Srbija odigrala svoju najbolju utakmicu od početka kvalifikacija. Bilo je samo 2:1, ali moglo je i mnogo ubedljivije. Pogotovo posle crvenog kartona Isenija. Na kraju, morali smo da se zadovoljimo golovima Miloša Pantovića i Nemanje Jovića.

Naša očekivanja su najviša, naravno da se nadamo pobedi. Analizirali smo Jermene, znamo njihove slabosti i gde su najopasniji. Slabije smo počeli kvalifikacije, došao je novi selektor i konsolidovali smo redove. Radimo naporno i to već daje dobre rezultate, nastavićemo istim tempom i u narednom periodu“, obećao je Viktor Rogan za Sportski žurnal.

16.00: (1,15) Srbija (7,00) Jermenija (15,0)

U odnosu na meč sa Makedonijom, Stevanović je uvrstio još dvojicu igrača. Naknadno su poziv dobili desni bek Crvene zvezde, na pozajmici u Grafičaru, Milan Ilić, kao i defanzivac Metalca Filip Antonijević.

Srbija posle sedam kola ima samo osam poena, pet manje od Ukrajine, koja je odigrala i utakmicu manje. Do kraja kvalifikacija naša selekcija će odigrati još dva meča, 3. juna sa Francuskom i 7. sa Farskim Ostrvima. Oba meča će odigrati kao gost.

Na Evropsko prvenstvo, koje je na programu sledeće godine, direktno će plasman da obezbede pobednici svih grupa kao i najbolja drugoplasirana selekcija. Ostali timovi koji završe na drugoj poziciji igraće baraž, kroz koji će još četiri tima da izbore plasman na trunir u Rumuniji i Gruziji.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KVALIFIKACIJE ZA U21 EVROPSKO PRVENSTVO – 8. KOLO

Utorak

16.00: (1,15) Srbija (7,00) Jermenija (15,0)

18.00: (1,47) Makedonija (4,10) Farska Ostrva (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijemlada reprezentacija Srbijereprezentacija JermenijeKvalifikacije za EP mladihkvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara