Luka Adžić (©Star sport)
Luka Adžić (©Star sport)

Orlići rasterećeni protiv favorita

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 10:21

Mlada reprezentacija Srbije u Gornjem Milanovcu dočekuje vršnjake iz Poljske, koji jure kartu za odlazak na EP

Vreme je za smenu generacija i okretanju budućnosti. Legitimno, jer šansi za odlazak na smotru najboljih selekcija Evrope idućeg leta više nema. Mlada reprezentacija Srbije sa znatno izmenjenim sastavom suprotstaviće se danas Poljskoj, kao i Estoniji kroz četiri dana u finalnim mečevima kvalifikacija za EP.

Selektor Ilija Stolica je pozvao mlađe igrače (godište 2000. i mlađi) za poslednja dva susreta kvalifikacija, kako bi već sada stvarao tim za naredni ciklus, jer posle tri vezana učešća u završnici kontinentalnog šampionata, Srbija neće iduće godine biti akter najboljih u uzrastu do 21 godine koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji.

Izabrane vesti

Posle osam duela u Grupi 5 Orlići su sakupili osam bodova. Odbrana nije funkcionisala najbolje, sačuvavši mrežu u samo dva navrata, dok je interesantan podatak da je selekcija Srbije prva primila gol u šest od osam mečeva i da nikada nije uspela da preokrene rezultat.

Okršaj sa vršnjacima iz Poljske u Gornjem Milanovcu Orlićima stiže posle poraza 1:2 od Bugarske, registrujući treću uzastopnu utakmicu bez pobede u ovoj kvalifikacionoj fazi. Jedini gol potpisao je Luka Ilić. U ovom meču trener Ilija Stolica trebalo bi da igra u formaciji 4-3-3.

Sa druge strane, Poljaci su sakupili dvostruko više bodova i trenutno su drugoplasirani na tabeli, iz Rusije koja im beži jedan korak, ali ima i meč više. U dosadašnjih sedam utakmica Poljska je slavila u pet navrata, uz remi i poraz, a konzistentnost u odbrani bila je jedna od njenih najboljih karakteristika, primivši gol u samo dva okršaja.

U Milanovac izabranici Česlava Mihnijeviča - inače novoizabranog trenera Legije, koji je odlučio da ipak danas vodi mladu selekciju, a ne tim iz Varšave u borbi za pehar Superkupa Poljske protiv Krakovije - ulaze u meč motivisani nakon pobede nad Rusijom od 1:0 kod kuće, upisavši tako drugu uzastopnu pobedu u ovoj kvalifikacionoj fazi.

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5

Petak

17.00: (1,02) Rusija M21 (14,0) Estonija M21 (40,0)

17.45: (1,40) Bugarska M21 (4,10) Letonija M21 (8,00)

18.00: (3,15) Srbija M21 (3,25) Poljska M21 (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeorlićiIlija Stolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara