Fudbaleri Srbije na prijateljskoj utakmici sa Rusijom (©Starsport)
Fudbaleri Srbije na prijateljskoj utakmici sa Rusijom (©Starsport)

Orlići testiraju Brazilce: Na beogradskoj Marakani zvezde Reala, Borusije, Liona, Arsenala, Rome...

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 10:57

Južnoamerička reprezentacija do 23 godine priprema se u Srbiji za Igre u Tokiju. Prijateljski meč sa našom selekcijom na programu je u utorak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbalska reprezentacija Brazila se vratila sa medaljama sa poslednje tri Olimpijade. Iz Pekinga sa bronzom, iz Londona sa srebrom, a u svom Rio de Žaneiru je osvojila zlato. U Tokiju će pokušati da nastavi kontinuitet uspeha, a pripreme za taj turnir obavlja u Srbiji. Fudbalski savez naše zemlje izašao im je u susret, a ovog utorka od 19 časova odigraće i mlada reprezentacija Srbije prijateljski meč protiv Brazila.

Taj duel odigraće se na stadionu "Rajko Mitić", na zahtev brazilske delegacije. Biće to idealna i veoma ozbiljna provera za selekciju Srbije do 21 godine, koja igra u oslabljenom sastavu.

Izabrane vesti

19.00: (12,0) Srbija M21 (6,00) Brazil M23 (1,20)

Novi selektor Orlića, Zvonko Živković, debitovao je na klupi u nedelju remijem sa Rusijom (0:0). Na tom meču, kao ni sada protiv Brazilaca, nije mogao da računa na najjači tim.

Zlatan Šehović, Slobodan Tedić, Svetozar Marković i Filip Stevanović otkazali su nastup zbog povreda, dok su Nemanja Jović i Željko Gavrić prekomandovani naknadno u A selekciju, koju je Dragan Stojković Piksi odveo u Japan. Kičmu Srbije protiv Rusa činili su Slavković, Nešković, Topić, Vidosavljević...

Kapitensku traku na tom meču nosio je Dimitrije Kamenović, novi levi bek Lacija.

"Svaki protivnik je inspiracija za sebe. Brazil po imenu i kvalitetu je daleko ozbiljniji od svih ostalih. Ako odigramo na dobrom nivou, možda se pokažemo i u boljem svetlu nego protiv Rusa. Što da ne, mislim da možemo da slavimo protiv njih. Mislim da je sve do nas, ako budemo igrali disciplinovano, manje će se Brazilci pitati na terenu, a više Srbija", kazao je Kamenović.

Brazilci su već odigrali jedan meč u Beogradu, protiv A selekcije Zelenortskih Ostrva. Afrikanci su uspeli da trijumfuju, posle preokreta sa 2:1. Pedro je u 38. minutu doneo vođstvo Južnoamerikancima, ali su Zelenortska Ostrva stigli do trijumfa golovima Semeda u 44. i 83. minutu.

Brazilci će u Japanu igrati u veoma atraktivnom sastavu. Tu su Malkom (Zenit), Rodrigo (Real Madrid), Rejnijer (Borusija Dortmund), Bruno Gimarais (Lion), Gabrijel Martineli (Arsenal), Luiz Felipe (Lacio), Rožer Ibanjez (Roma), Evanilson (Porto)...

"Video sam spisak igrača, počev od Malkoma. Ozbiljan su tim. Cele godine imaju prvenstvo, svi su odlično pripremljeni, dok mi dolazimo iz pauze. To su sve neke sitnice koje mogu da utiču na utakmicu, ali i ne moraju. Probaćemo da izađemo visoko, da vidimo kako oni igraju pod pritiskom. Selektor će da napravi dobru taktiku, u to ne sumnjam, pa kako bude", dodao je Kamenović.

Brazil će na Olimpijskim igrama da bude u Grupi D, sa Nemačkom, Obalom Slonovače i Saudijskom Arabijom. Od selekcija iz Evrope, na tom turniru će učestvovati još Španija, Rumunija i Francuska.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilamlada reprezentacija SrbijeDimitrije KamenovićRodrigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara