Mlada reprezentacija Srbije (©MN Press)
Mlada reprezentacija Srbije (©MN Press)

Orlići u Pazovi vidaju rane iz Topole i jure bodove za baraž

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 14:04

Mlada reprezentacija Srbije od 19 časova igra protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Ponovo bride obrazi od šamara koje su Orlićima udarili mladi Englezi. Ovog puta nije bila devetka kao na Ostrvu pre mesec dana (1:9), ali jeste bila sigurna, efektna, neupitna trojka na stadionu u Bačkoj Topoli - 0:3.

Šanse mlade reprezentacije Srbije da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo svedene su samo na puku teoriju, jer u praksi posle takva dva teška poraza od Engleske ne može čudo da se očekuje. Ali, ostaje makar borba za drugo mesto koje vodi u baraž.

Izabrane vesti

(Direktno na EP idu devet prvoplasiranih selekcija i tri najbolje drugoplasirane, dok ostalih šest drugoplasiranih igra baraž)

Da bi sačuvala šanse da se bori za poziciju broj dva, ekipa Srbije mora danas u Staroj Pazovi da pobedi Luksemburg (19.00). Rival ima jednu pobedu i četiri poraza u dosadašnjem delu kvalifikacija i svakako i po rejtingu i po kvalitetu igrača ne bi smeo da bude previsoka prepreka za Orliće.

Ljubinko Drulović nije startovao najbolje na novoj funkciji, ali sada ima imperativ nad glavom, utakmicu koju mora da dobije kako zna. A, onda da proba do marta i nastavka trke da malo popravi „krvnu sliku“ selekcije sastavljene od igrača do 21 godine.

Srbija je propustila poslednja dva Evropska prvenstva za mlade i daleko je od nekadašnje sile, koja je bila gotovo redovan učesnik smotre najboljih kontinentalnih selekcija, a dva puta u 21. veku i finalista! Da li je do pada igračkog kvaliteta, manjka talenata ili do nedostatka struke i preteranog "igrokaza" sa selektorima koji se smenjuju kao na traci, teško je precizirati. Verovatno od svega pomalo.

Uglavnom, ima i sada u srpskom timu mladića koji su skrenuli pažnju na sebe igrama u klubovima: od Stefana Mitrovića i Vladimira Lučića iz Crvene zvezde, preko Mihaila Ilića iz Partizana, do Petra Ratkova, koji nosi dres Salcburga. Samo ih treba "upakovati" dovoljno dobro da se makar "pobiju" za drugo mesto, verovatno sa Ukrajinom.

Ali, korak po korak. Pobeda nad Luksemburgom je sada apsolutni prioritet i imperativ za tim Ljubinka Drulovića.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO MLADIH (GRUPA F) - 5. KOLO

utorak

19.00: (1.20) Srbija M21 (6.25) Luksemburg M21 (11.0)

19.00: (1.15) Ukrajina M21 (7.00) Azerbejdžan M21 (15.0)

20.45: (1.07) Engleska (11.0) Severna Irska (18.0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeorlićiLjubinko Drulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara