Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Otvorena audicija za novog trenera na Stamford Bridžu: Čelsi kontaktirao Nagelsmana i Enrikea

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 17:23

Na spisku još Spaleti, Poketino, Glazner, Amorim…

Bio je strog, beskompromisan, ali ni takav kakav je Roman Abramovič tokom gotovo dvodecenijskog mandata na Stamford Bridžu nije uradio ono što je Todu Boliju pošlo za rukom u nepunih godinu dana provedenih u Zapadnom Londonu. Odlukom da otpusti Grejama Potera - i to samo mesec dana pošto je uveravao javnost da mu veruje - američki biznismen “obezglavio“ je i drugog trenera u aktuelnoj sezoni i krenuo po novu “žrtvu“.

Praktično svi pouzdaniji engleski mediji pišu da su na Stamford Bridžu započeli audiciju za trećeg trenera u Bolijevoj eri. Dva dana pošto su definitivno shvatili da Poter baš i nije mađioničar poput prezimenjaka mu Harija, čelnici londonskog kluba započeli su misiju pronalaska čoveka kojem će u ruke poveriti skupoceni projekat. Nemački Skaj je u nedelju izašao sa informacijom da je Julijan Nagelsman prvi pik Čelsija, a britanski Telegraf danas piše da su ga sa Bridža već kontaktirali. I ne samo njega, već i Luisa Enrikea, prekinuvši tako odmore dvojice trenutno nezaposlenih stručnjaka.

Izabrane vesti

Rekao bi čovek da poučen iskustvom Čelsijevih prethodnika u Bolijevoj eri niko ne bi ni pomislio da prihvati poziv. Opet, znajući da se radi o pozivu kluba takvog renomea sa najvišim ambicijama i praktično neograničenim finansijskim resursima, ne treba previše da čudi što su i Nagelsman i Enrike i te kako zagrejani za ideju da karijeru nastave u londonskom klubu, s tim da bi mladi Nemac prema navodima Telegrafa radije preuzeo klupu na leto, dok bi znatno iskusniji Španac bio dostupan odmah.

Telegraf dodaje da će čelnici dvostrukog šampiona Evrope u narednih 48 sati kontaktirati još nekoliko kandidata među kojima se nalaze Maurisio Poketino (bez kluba), Oliver Glazner (Ajntraht Frankfurt), Lučano Spaleti (Napoli) i Ruben Amorim (Sporting Lisabon), mada je potonji prema navodima pouzdanog portugalskog novinara Pedra Sepulvede fokusiran na projekat u Sportingu i veruje da će sa lisabonskim klubom obezbediti učešće u Ligi šampiona. Sam Amorim nedavno je istakao da za sada nema nameru da napušta Lisabon.

"Video sam mnoge trenere kako odlaze u lige u kojima nisu srećni. To je vrlo bitan faktor. Ne tražim ništa, cenim ono što imam. Imao sam kontakte sa drugim klubovima, u Sportingu to znaju, ali želim da ostanem. Ako budem morao da odem, to će se desiti prirodno. Neću ja biti taj koji će otvoriti vrata, jer Sporting zaslužuje poštovanje. Ako moram da idem, otići ću. Reći ću predsedniku. Želim da ispunim moj ugovor, imam vrlo jasne ciljeve. Svako ko me želi moraće da plati klauzulu, jer je to način na koji ja radim stvari."

Pojavila se na Ostrvu i glasina da je Roberto De Zerbi, aktuelni trener Brajtona, takođe na Čelsijevoj listi, ali Telegraf demantuje pomenutu informaciju, ističući da uprava kluba ne želi da joj se ponovi slučaj Poter, već da planira da angažuje iskusnijeg trenera, nekoga ko je imao priliku da radi u klubu iz evropskog vrha.


tagovi

ČelsiJulijan NagelsmanLuis EnrikeMaurisio PoketinoOliver GlaznerLučano SpaletiRuben AmorimRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara