Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Ovako je Klop pričao o Superligi: Nadam se da se nikada neće desiti

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.04.21. | 10:13

"Ko želi da stalno gleda iste utakmice?"

Mnogo je protivnika najavljene Superlige Evrope, a među njima sigurno i pojedinci koji će - kako trenutno stvari stoje - biti njeni učesnici. Jedan od njih je, bar sudeći po ranijim izjavama, Jirgen Klop.

Novinar uglednog Atletika koji piše o Liverpulu, Džejms Pirs, podsetio je šta je Nemac pričao pre dve godine, kada su se pojavile najave da bi najbogatiji evropski klubovi mogli da osnuju svoje takmičenje.

Izabrane vesti

"Nadam se da se ta Superliga nikada neće desiti. Sa načinom na koji funkcioniše Liga šampiona, fudbal već ima sjajan proizvod, a tu je i Liga Evrope. Za mene je Liga šampiona već Superliga, jer ne igraju stalno isti klubovi jedni protiv drugih. Zašto bismo pravili sistem u kom se Liverpul sastaje sa Real Madridom deset godina zaredom. Ko bi želeo to da gleda svake godine", upitao je tada Klop.

Liverpul je, međutim, zvanično jedan od osnivača pomenutog takmičenja, a na Klopovu žalost najavljena je i promena formata Lige šampiona, odnosno proširenje na 36 učesnika i ukidanje ligaškog dela. Videćemo šta će nemački stručnjak reći na sve to.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulsuperliga EvropeEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara