Trenutak kada Rasmus pokazuje crveni Rašfordu (©AFP)
Trenutak kada Rasmus pokazuje crveni Rašfordu (©AFP)

Ozbiljan propust Rašforda ili sudije? Od crveni karton 100 odsto do ni za milion godina i nije bilo zle namere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 23:57

Na Ostrvu podeljeni...

Ili je uspavanka ili je spektakl – kod Mančester junajteda nema sredine. Prošao je kroz pravi rolerkoster na Parkenu, dva puta vodio, imao i dva gola prednosti i došao do toga da dva kola pre kraja bude zakucan za dno. Doživeo je da i treći put bude poražen u Ligi šampiona, a jedan od najvažnijih momenata u novom posrtanju bio je nesmotren potez Markusa Rašforda zbog koga je isključen u finišu prvog dela igre.

Roni Bardadži je doneo pobedu Kopenhagenu u Danskoj, bacio je pun Parken u trans, međutim, veliko je pitanje u kom pravcu bi se odvijao meč da glavni sudija nije pokazao crveni karton Markusu Rašfordu u 42. minutu. U tom trenutku Crveni đavoli su imali 2:0 zahvaljujući Rasmusu Hejlundu, da bi domaćin prednost anulirao do odlaska na odmor po isključenju engleskog napadača.

Izabrane vesti

Želeo je Markus Rašford da zaštiti loptu, nagazio je na zglob levog beka Elijasa Jelerta i poslat je u svlačionicu. Ta odluka sudije podelila je bivše asove na Ostrvu. Robi Sevidž nema dilemu – ispravna odluka arbitra.

„To je za mene crveni karton. Hteo je da zaštiti loptu, ali kao što možemo da vidimo zakačio ga je kramponima po cevanici. To je 100 odsto crveni karton. Ugrozio je protivnika, nije bilo šanse da posle toga ostane na terenu“, rekao je Robi Sevidž.

Velšanin je podržao odluku litvanskog sudije Rasmusa, no mnogi su se usprotivili...

„Nema šanse da je to crveni karton za Rašforda! Mrzim ove usporene situacije, reprize i fotografije zbog kojih sve izgleda deset puta gore“, napisao je Džejmi Karager.

Mišljenje dele i Oven Hargrivs i Pol Skols. Snimak čini da stvari deluju gore no što jesu.

„Ne, ne, nije crveni ni za milion godina. Samo je pokušao da podigne nogu. U realnom vrmenu ne pokušava da ga faulira. Znam da izgleda loše, ali nije zlonamerno. Nije ozbiljna greška“, poručio je Oven Hargrivs, a nadovezao se Pol Skols:

„To je nesrećan slučaj, pokušava da zaštiti loptu ubacivanjem noge. Ove treba da se dovede u pitanje sudijsko razumevanje igre“.

Pogledajte i procenite sami:



tagovi

Markus RašfordPol SkolsOven HargrivsRobi SevidžMančester JunajtedKopenhagenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara