Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Pada li na Metropolitanu specijalista za Kup kralja?

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 12:55

Atletiko večeras (21.30) u Madridu domaćin Atletik Bilbau u prvom meču polufinala. Grizman i Morata protiv braće Viijams

Tradicionalno Atletik Bilbao odlično igra u Kupu kralja, o čemu svedoči i 23 trofeja, tri više i od slavnog Real Madrida. Uz to ukupno 39 učešća u finalima, od čega u poslednjih 15 godina čak pet puta (samo Barselona ima više). Stoga, možemo ih sa razlogom zvati specijalcima ovog takmičenja. Ponos Baskije, Atletik Bilbao, izbacio je šampiona Španije Barselonu ove sezone, a na putu do finala stoji mu Atletiko Madrid. Za razliku od prethodnih rundi, u polufinalu se igraju dvomeči.

Prvih 90 minuta je u prestonici na stadionu Metropolitano večeras (21.30). Oba tima su u odličnoj formi, kandidati za Ligu šampiona u Primeri, mada tim Dijega Čola Simeonea nije digao ruke ni od borbe za titulu.

Izabrane vesti

Crveno-beli su bez poraza na šest utakmica. Za vikend su odigrali 1:1 u gradskom derbiju, a Santijago Bernabeu je u trećem minutu sudijske nadoknade utišao Ljorente, nekadašnji igrač Kraljevskog kluba. Bilbao je u petak pregazio Majorku na San Mamesu, bilo je 4:0 u šampionatu Španije, pa Baski, za koje igraju samo daomaći igrači, sa mnogo samopouzdanje idu u Madrid.

21.30: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Bilbao (3,90)

Ove sezone u Primeru, Atletik je dobio Madirđane na svom terenu sa 2:0 sredinom decembra prošle godine, a strelci su mi Guruzeta i Niko Vilijams. Na prethodna četiri meča ovih timova mreže su se tresle dva puta ili manje.

Atletiko je u prethodnoj rundi eliminisao Sevilju, a u osmini finala i Real, pa je ostao prvi favorit za osvajanje ovog takmičenja u kome nije osvojio pehar od 2013. godine. Oba trenera sa najjačim mogućim snagama će u ovaj duel. Gostujući strateg Ernesto Valverde ima kompletan tim na raspolaganju. Guruzeta će biti najistureniji, a s krila će da prete braća Vilijams, Niko i Injaki.

Čolo Simoene će u špic da igra sa udarnim tandemom, Antoan Grizman – Alvaro Morata. Memfis Depaj je džoker u poslednje vreme, efikasan je čovek odluke posle oporavka od povrede, ali i dalje Holanđanin počinje mečeve s klupe. Zbog povreda van stroja su Lemar, Himenez i Aspilkueta.

KUP KRALJA, ŠPANIJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Majorka - Sosijedad 0:0

Sreda

21.30: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Bilbao (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaAtletik BilbaoAtletiko MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara