Radost Stefana de Fraja (Reuters)
Radost Stefana de Fraja (Reuters)

Pade i Šerif! A dobro se držao u Milanu... Realovi klinci Brazilci samleli Šahtjor (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.10.21. | 22:52

Inter naneo prvi poraz moldavskoj senzaciji, Kraljevski klub protutnjao kroz Kijev

Našao se neko i da uzme meru tom čudesnom Šerifu! Inter je prvi tim koji je ove sezone u Evropi savladao moldavsku senzaciju. Posle četiri kola kvalifikacija i još dva meča grupne faze, Šerif je konačno poklekao u 11. evropskoj utakmici. Nerazuri su slavili 3:1 i vratili se u igru za prolaz dalje. Da večeras to nisu uradili, bili bi u prilično teškoj situaciji...

Iako je šampion Italije slavio rezultatski ubedljivo, nije to na terenu delovalo baš tako lako. Naprotiv, Šerif se opet odlično držao, izjednačio još jednim evrogolom Sebastijena Tila i pokazao da dosadašnji rezultati nisu bili slučajnost. Na kraju su pali posle trećeg primljenog gola ali su sat vremena ozbiljno preznojavali favorizovane Nerazure. Imaju pravo da se u revanšu nadaju nekom boljem rezultatu koji bi ih ostavio u trci za senzacionalan plasman u nokaut fazu ili makar za evropsko proleće.

Izabrane vesti

Meč je počeo iznenađujućim pritiskom Šerifa i opasnim prekidima ali je Inter postepeno uspostavio kontrolu nad situacijom. Damfris je bio odličan na desnom beku, Džeko sve opasniji po štopere Šerifa i Inter je počeo da potiskuje protivnike na njihovu polovinu. Posle nešto više od pola sata igre, Nerazuri su konačno načeli rivala. Dimarko je strašnim šutem iznudio korner posle kojeg je Džeko uhvatio sjajan volej i zakucao loptu u mrežu.

Opustio se Inter posle primljenog gola pa je dozvolio jednu od onih opasnih kontri moldavskog prvaka koju je dobrim postavljanjem i odrbanom zaustavio Handanović posle šuta Kristijana. Primljeni gol uopšte nije uzdrmao goste koji su nastavili da igraju svoj fudbal i da čekaju kontre i prekide što su im najjača oružja.

Tek što su se igrači opet zagrejali u drugom poluvremenu, svenula je levica Sebastijena Tila i šokantnih 1:1 na Meaci. Strelac pobedničkog gola u Madridu je postigao još jedan spektakularan pogodak strašnim šutem iz slobodnjaka sa 30 metara. Možda ga je Handanović i potcenio malo u toj situaciji.

Morao je Inter opet da doda gas i krene u razbijanje Šerifovog bunkera. Perišić nije uspeo pošto je pogodio stativu ali jeste lukavi Arturo Vidal koji se u svom stilu ubacio iz drugog plana. Iskosa je gađao golmanov ugao i pogodio. Mada se mora reći i da je Šerifov čuvar Čeleadnik mreže imao loptu na ruci. Inače je reč o rezervnom golmanu pošto trenber Vernidub zbog povrede nije mogao da računa na startera Atanasijadisa koji je pravio čuda u mečevima protiv Šahtjora i Reala. Da je on večeras bio na golu, možda bi Vidalov šut bio zaustavljen...

Otvorio se malo Šerif posle primljenog gola i kažnjen je. Stefan de Fraj je bio na pravom mestu posle kornera i spuštene lopte Damfrisa koji je zaslužio da makar asistencijom kruniše odličnu utakmicu.

I dok se Inter preznojavao sa Šerifom, Real Madrid je mnogo lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Šahtjorom u Kijevu i deklasirao ga 5:0. Madriđani sada imaju isto bodova kao Šerif, a Ukrajinci su skoro pa ispali iz trke za prolaz... Samo jedan bod posle tri utakmice i dva gostovanja u preostala tri meča im ne daju neku veliku nadu.

Izveo je Karlo Anćeloti najjači mogući tim u Ukrajini očekujući golove od Karima Benzeme ali su mu ih doneli talentovana brazilska krila Vinisijus Žunior i Rodrigo. Na kraju je i Benzema ipak upisao ime na semafor.

Mogao je Francuz do gola i ranije ali nije imao sreće. Otvorio je meč šansom koju su mu pripremili Rodrigo i Vinisijus, potom je šutirao preko gola iz još jedne dobre situacije da bi u 37. minutu došao u novu šansu ali nije stigao da šutira jer je domaći fudbaler Kristov postavio nogu u želji da interveniše ispred njega i zatresao sopstvenu mrežu. Zasluženo je Real otišao na odmor da golom viška jer je imao 15 šuteva do tada, a Ukrajinci nijedan. Doduše, imali su dva opasna napada koje su pre šuteva neutralisali Kurtoa i Mendi.

Pokušao je domaći trener uvođenjima Brazilaca Marlosa i Antonija da probudi svoj tim na poluvremenu ali je usledio šou Realovih Brazilaca.

Vinisijus je prvi gol dao u 51. minutu posle maestralne akcije Benzeme i Modrića. Drugi je došao pet minuta kasnije i bio još lepši posle solo akcije i slaloma kroz odbranu domaćih. U 65. minutu je Vinisijus dodao i asistenciju posle još jedne akcije Benzeme. Rodrigo je bio na pravom mestu i rešio sve dileme. Na kraju je i Benzema sjajnu partiju kriunisao zasluženim golom u nadoknadi vremena.

Iako su Brazilci već godinama sinonim za Šahtjor, večeras je ukrajinski tim morao da prizna rivalu da ima bolje Brazilce...

GRUPA D

Šahtjor - Real Madrid 0:5 (0:1)

/Krivcov 37 autogol, Vinisijus 51, 56, Rodrigo 65, Benzema 90+1/

Inter - Šerif 3:1 (1:0)

/Džeko 34, Vidal 58, de Fraj 67 - Til 52/



tagovi

Vinisijus ŽuniorRodrigoKarim BenzemaEdin DžekoŠerifŠahtjor

Obaveštavaj me

Real Madrid
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara