©Star Sport
©Star Sport

Pali se niška mašina – Radnički deklasirao i preskočio IMT

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.02.24. | 18:55

Nišlije prvi put u sezoni vezale dva uzastopna trijumfa, golovima Ilića, Smajlagića i Vukića slavile na Krovu (3:0) i pobegle iz opasne zone

Druga pobeda Radničkog u gostima ove sezone i tek drugi put, baš kao i nakon prethodne u Lučanima, Nišlije su „izvirile iznad vode“. Iznad crte baraža na tabeli Mozzart Bet Superlige. Prvi put od početka prvenstva niški tim vezao je dva uzastopna trijumfa – oba bez primljenog gola - i, znajući da u narednom kolu dočekuje „fenjeraša“ na tabeli, doduše i tradicionalno neugodni Radnik, eto prilike da se punim jedrima uplovi u mirnu luku.

Ekipa Nikole Trajkovića je na veštačkoj podlozi na Krovu odigrala skoro pa perfektnu utakmicu, uspela u nameri da defanzivno zatvori svaki pokušaj tranzicije IMT-a, postigla golove na vreme i na kraju čak i deklasirala domačina (3:0), upravo ga preskočivši na tabeli.

Izabrane vesti

Put ka trijumfu utabao je Vanja Ilić, ne zna se da li lepšim ili lucidnijim pogotkom u finišu prvog poluvremena, protivniku je svaki elan ugasio Semir Smajlagić samo što se krenulo sa centra u nastavku meča, a tačku je stavio još jedan napadač Stefan Vukić. Dvostruki asistent bio je Jusuf Bamidele, strelac u prethodna dva meča, još jednom potvrdivši da je kapitalno zimsko pojačanje Nišlija.

IMT je nastupio bez suspendovanog Radočaja, Radnički sa tri izmene u startnoj postavi u odnosu na prethodni meč. Luković, Vukić i Mesarović ostali su na klupi, u tim se vratio oporavljeni Ado, gospodario sredinom terena u prvom poluvremenu, a šansu da debituje, po dolasku iz kragujevačkog imenjaka, dobio je Stefan Čolović.

Fudbal kao po minskom polju gledali smo u prvom poluvremenu. Kao da će svaka greška biti fatalna, fudbaleri oba tima opredelili su se za igru bez rizika, trudivši se da svom rivalu ne ostave ni minimalan prostor iza svojih leđa u slučaju izgubljene lopte. Po jednu takvu grešku napravili su i jedni i drugi, kažnjena je samo prodata lopta domaćih defanzivaca.

Petkovićevu lošu procenu, kada je faulirao Lutovca na samoj ivici kaznenog prostora, Miloš Luković nije iskoristio. Iz slobodnog udarca tukao je pravo u golmana Vasiljevića u 41. minutu. Samo tri minuta kasnije, ofanzivci Nišlija napravili su veliki pritisak na poslednju liniju IMT-a. Učpravo strelac Vanja Ilić na golmana Miloša Gordića, koji je loptom „uvalio“ u problem Džinovića, a ovaj pogrešio. Čolović je oduzeo loptu, prosledio je do Ilića, koji je imao fantastičan pregled situacije, uhvatio Gordića na pogrešnoj nozi, milimetarski precizno sa preko 20 metara poslao loptu uz samu stativu i doneo Radničkom veliku prednost.

Samo što su krenuli sa centra, domaći su mogli do izjednačenja. Opterećen izmišljenim žutim kartonom, Ado je bio suviše mekan u duelu sa Arsićem, koji je projurio po desnoj strani, uposlio Miloša Lukovića, ali je ovaj odreagovao daleko ispod svog renomea i neprecizno šutirao.

Baš onako kako je kapitulirao u Kragujevcu na prethodnom gostovanju, Radnički je sada poentirao – doslovno pravo iz svlačionice. Svega 45 sekundi igre prošlo je do drugog gola, Bamidele i Smajlagić izigrali su kompletnu odbranu Traktorista. Nakon što je bio strelac u obe prethodne utakmice, nigerijski internacionalac sada je preuzeo ulogu asistenta, a bosanskohercegovački napadač samo je bocnuo loptu i postigao spoj prvi gol u dresu niškog kluba.

Preuzeo je IMT dominaciju, pokušao da se vrati u meč, još jednom su akteri dobre akcije bili Arsić i Miloš Luković, ali se lopta od drugog strelca lige čudno odbila pored gola. Ipak, u 71. minutu sevnula je kontra gostiju, Bamidele je protutnjao po desnom krilu, pravovremeno ubacio za Vukića, koji postiže svoj prvenac u dresu matičnog kluba.

U završnici je viđena totalna dominacija Novobeograđana, gol Randičkog je visio u vazduhu, ali je i Nikola Vasiljević dočekao svojih „pet minuta“, istakao se serijom dobrih intervencija i stekao sigurnost pred nastavak sezone u koji čitav tim ulazi prilično osokoljen.

Na drugoj strani, IMT je i dalje bez boda u 2024. godini, moraće mnogo bolje u nastavku, pre svega njegovi nosioci igre. Milošu Lukoviću danas baš ništa nije polazilo za nogom, najbolja metafora je situacija iz 89. minuta, kada je pucao pored stative iz situacije u kojoj obično pogađa i zatvorenih očiju.

IMT – RADNIČKI 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Beograd. Stadion Voždovca.

Sudija: Pavle Ilić.

Žuti kartoni: Čolović, Ado, Petković, Vasiljević (Radnički).

IMT (4-2-3-1): Gordić 5 – Ćirković 5 (od 55. Glišić 5.5), Ćosić 5, Vuković 5 (od 86. Lambulić), Džinović 5 – Zulfić 5, Arsić 6 (od 74. Stojanović) – Lutovac 5.5 (od 74. Krstić), L. Luković 5, Terzić 5 (od 55. Kijevčanin 5) – M. Luković 5.

RADNIČKI (4-2-3-1): Vasiljević 7 – Petković 6, Vojnović 6.5, Petrović 6.5, Stojanović 6.5 – Stajić 7, Ado 7 (od 46. Luković 6.5) – Čolović 6 (od 63. Cvetković 6), Ilić 7.5 (od 90. Terzić), Bamidele 7.5 (od 76. Belaković), Smajlagić 7 (od 63. Vukić 7) .

Igrač utakmice: Vanja Ilić (Radnički) 7.5.


MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

13.45: (9,50) Radnik (4,90) Partizan (1,35)

16.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (10,5)

18.30: (4,10) Železničar (3,50) TSC Bačka Topola (1,90)

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Nikola TrajkovićVanja IlićStefan Vukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara