Endrik postigao gol za Verdao, nedovoljno da se izbegne poraz (©Reuters)
Endrik postigao gol za Verdao, nedovoljno da se izbegne poraz (©Reuters)

Palmeiras nudi krunu Botafogu, Red Bulovo čedo može do senzacionalne titule, Santos ima novu zlatnu koku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 01:54

Brazil 1: Portugalac Abel Fereira izveo drugi tim u komšijskoj Bragansi, pa je šampion poražen – 1:2 u derbiju 25. kola. Mladi napadač Markos Leonardo postigao dva gola za Santos koje je dobio Vasko da Gamu na Vila Belmiru sa 4:1 i konačno pobegao iz opasne zone

Međunarodna takmičenja su u epicentru u Brazilu. Klubovi iz zemlje fudbala dominiraju u Južnoj Americi, mogu do oba trofeja, Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana, pa je ove nedelje Brazileiraa bio u drugom planu. Posle Internasionala i Korintijansa koji su igrali sa rezervama u 25. kolu i poraženi, i šampion Palmeiras je čuvao startere protiv RB Bragantina, pa je očekivano izgubio u Bragansi – 1:2.

Verdao je propustio šansu da se primakne lideru Botafogu na samo četiri boda. Sada su Bikovi, čedo Red Bula, najbliži pratilac tima iz Rija, pa ćemo gledati superzanimljivu poslednju trećinu najbolje lige Brazila.

Izabrane vesti

Trener šampiona Abel Fereira odmorio je najbolje za revanš polufinala Kopa Libertadores protiv Boke Juniors. Pre četiri dana na Bombonjeri nije bilo pogodaka. Budući igrač Reala Endrik doneo je prednost timu iz Sao Paula u 15. minutu. Napadali su domaćini, a onda su izgubili loptu. Džon Džon je uputio pravovremeni pas ka momku rođenom 2006. godine, koga je Real kaparisao, a brzonogi napadač je lako prevario golmana i postigao vodeći gol za svoj tim. Tinejdžer je u šampionatu ove sezone uglavnom rezerva. Prvi izbor trofejnog portugalskog stručnjaka je Roni.

01.00: (1,50) Botafogo (4,10) Gojas (7,00)

Činilo se tada da će i desetkovani Palmeiras uspeti da slomi otpor komšija iz Braganse, ali u nastavku preokret. Prvo je Eduardo Saša iz penala u 61. minutu izjednačio, da bi u poslednjim trenucima meča Erik Ramires na asistenciju Lukasa Evanđeliste doneo treću vezanu pobedu Bragantinu i drugo mesto u Seriji A, sa šest bodova manje od Botafoga koji je u seriju od tri poraza.

Bragantino je bio mali klub do ulaska moćne kompanije Red Bula. Svake godine se ide uzlaznom putanjom. Prošle sezone je izboren premijerni plasman u Kopa Libertadores, sada je nadohvat ruke isti uspeh, a čak ni borba za titulu nije nemoguća misija za Bikove. Klub iz grada blizu Sao Paula prodaje najbolje igrače svake godine, ali rezultati ne trpe. Klaudinjo je sada igrač Zenita, afirmisao se upravo u Bragantinu, a ovog leta boje Palmeiras je pojačao Artur, prošle sezone najbolji igrač tima.

Santos je godinama poznat da u Evropu izbacuje sjajne napadače. Klub je proslavio Pele, a afirmaciju su u na stadionu Vila Belmiro stekli i Robinjo, Nejmar, Rodrigo, Gabrijel Barbosa Gabigol, Kajo Žorž, a nova zlatna koka tima iz Sao Paula je Markos Leonardo koji je sa dva gola razbio Vasko da Gamu sa 4:1. Konačno je slavni klub izašao iz opasne zone, ali i dalje strepi, tek treba da obezbedi opstanak u najboljem društvu brazilskog fudbala.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

------------------

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Fortaleza – Gremio 1:1 (1:0)

/Galjardo 44pen - Luis Suarez 80/

Flamengo – Baija 1:0 (0:0)

/Pedro 61pen/

Kujaba - Fluminense 3:0 (0:0)

/Klajson 57, Alan 64, Sobral 87/

Sao Paulo - Korintijans 2:1 (2:1)

/Kaleri 40, 45+2 - Romero 3/

Nedelja

Internasional - Atletiko Mineiro 0:2 (0:0)

/Hulk 73, Igor Gomes 81/

Koritiba – Atletiko Paranaense 2:0 (2:0)

/Viktor Luis 14, Slimani 45+2/

Kruzeiro – Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Kastan 21 – Benitez 28/

Santos – Vasko da Gama 4:1 (3:1

/Markos Leonardo 15pen, 45+3, Rinkon 45+1, Soteldo 75 – Vegeti 31/

Bragantino – Palmeiras 2:1 (0:1)

/Eduardo Saaš 61pen, Erik Ramires 90 – Endrik 15/

Utorak

01.00: (1,50) Botafogo (4,10) Gojas (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilPalmeirasBragantinoEndrikSantosVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara