Saša Kalajdžić (Reuters)
Saša Kalajdžić (Reuters)

Pao dogovor: Kalajdžić se seli na Ostrvo za 18.000.000 evra i bonuse

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 16:30

Austrijanac napušta Štutgart

Pominjali su se Mančester Junajted, Bajern, Čelsi, Borusija Dortmund a na kraju će biti Vulverhempton.

Stadion Molino je buduća destinacija austrijskog napadača srpskog porekla Saše Kalajdžića.

Izabrane vesti

Najbolji strelac Štutgarta se već tokom večeri očekuje na lekarskim pregledima u Engleskoj pošto su klubovi danas postigli dogovor oko detalja transfera.

Štutgart je juče odbio ponudu Vulvsa tešku 15.000.000 evra fiksno plus bonusi ali se engleski klub danas vratio za pregovarački sto sa bogatijom ponudom: 18.000.000 evra plus 7.000.000 kroz bonuse. U teoriji, to je 25.000.000 evra koliko su Šabe tražile fiksno ali u praksi i nije baš tako garantovano. Zato su Nemci tražili da bonusi iznose 10.000.000 evra i procente od dalje prodaje ali je ponuda Vulvsa bila konačna uz obećanje da bi mogli da ubace klauzulu o nekim manjim procentima.

Na kraju, Štutgart i nije prošao tako loše jer je Kaljadžić ušao u poslednju godinu ugovora i rizikovali su da ga izgube za džabe narednog leta. Korpulentni Austrijanac je stigao u Štutgart pre tri godine za samo 1.750.000 evra iz Admire i postao udarna igla Švaba. Cena mu je porasla i klub je na kraju lepo zaradio od njega.

Kalajdžić je insistirao na transferu i nije konkurisao za jučerašnji meč protiv Kelna jer je stupio u neku vrstu tihog štrajka. Klub je na kraju bio primoran da ga proda. Štutgart već radi na dovođenju zamene i pregovara sa Mergimom Berišom koji je i letos bio njihova meta ali je iz Salcburga otišao u Fenerbahče.


tagovi

Saša KalajdžićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara