Eder Militao i Nemanja Maksimović (©Reuters)
Eder Militao i Nemanja Maksimović (©Reuters)

PAO ispunio želju Terimu: Zatvorio štopera i bacio se na potpis Maksimovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 00:39

Srpski vezista nova je glavna meta grčkog kluba

Panatinaikos je uručio otkaz Ivanu Jovanoviću, postavio Fatiha Terima za trenera i – ne žali novac. Spremni su u klubu da mu ispunjavaju želje, sve kako bi promenili poredak u Grčkoj. Dobiće turski strateg pojačanje u poslednjoj liniji tima, brazilski štoper Vitor Ugo sutra bi trebalo da sleti u Atinu na lekarske preglede, a Zeleni će sve resurse preusmeriti na – Nemanju Maksimovića!

Srpski vezista nova je glavna meta Panatinaikosa, javljaju grčki mediji. Iako je Ivan Jovanović napustio kormilo, interesovanje nije opalo. Naprotiv. Cela priča je konkretizovana, a agencija SDNA piše da je Nemanja Maksimović dobio unosnu ponudu, koju je teško odbiti. Atinjani su krenuli po osvajača Mundijalita, kome na leto ističe ugovor sa Hetafeom, sva je prilika da su definitivno odabrali koga žele za 'osigurača'.

Izabrane vesti

Klub iz predgrađa Madrida je prošlog leta tražio 5.000.000 evra za slobodu srpskog reprezentativca, međutim, kako je Nemanja Maksimović ušao u poslednju godinu ugovora, odnosno završnih šest meseci i nesmetano može da pregovara sa drugima, neće moći Hetafe da računa na veliku svotu. Ako uopšte nešto i dobije, jer postoji opcija da srpski vezista do leta ostane u Španiji.

Za sada je jedno sigurno: Nemanja Maksimović je izbor Panatinaikosa za ojačanje veznog reda. Navodno su atinski Zeleni spremili ugovor na tri godine, javlja sport24, no finalizacija posla i nije tako blizu. Pregovori sa srpskim vezistom, koji je od 2017. na Iberijskom poluostrvu – godinu dana bio u Valensiji, pa za 10.000.000 evra prešao u Hetafe – napreduju, prema pisanju grčkih medija, Panatinaikos je trenutno na pol-poziciji. Potisnuo je PAOK u drugi plan.

Druga velika želja Panatinaikosa je Anastasios Bakasetas, kome na leto, kao i Nemanji Maksimoviću, ističe ugovor. Ukoliko bi stigli i srpski as i ofanzivac, imali bi atinski Zeleni daleko poteniju sredinu terena. I čemu da se nadaju u borbi za titulu u kojoj su poravnati sa PAOK-om.


tagovi

Nemanja MaksimovićPanatinaikosHetafeZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara