Fabrisio Koloćini (©AFP)
Fabrisio Koloćini (©AFP)

Paragvajskim blizancima odzvonilo: San Lorenco bez jakih aduta na "najdosadniji" tim Argentine

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 23:05

Novi trener tima iz Boeda Dijego Dabove ne toleriše nadmeno ponašanje svojih igrača, pa u timu nema Anhela i Oskara Romera

Akcija je sinoć počela u Argentini, a noćas se nastavlja. San Lorenco će u sklopu 1. kola drugog izdanja Liga kupa dočekati Arsenal Sarandi, u susretu koji će da bude vatreno krštenje Dijega Dabovea na kormilu Vrana.

Posle kratkog i neproduktivnog ciklusa Marijana Sosa kao trenera u Kupu Dijega Maradone, San Lorenco se odlučio za Dabovea, stratega koji je imao veoma dobre kampanje u Godoj Kruzu i Argentinos Juniorsu, čime je skrenuo pažnju i nalazio se u planovima Rasinga i Independijentea.

Izabrane vesti

Tim iz Boeda već dugo nije među glavnim junacima borbe za titulu, čak je bio daleko od međunarodnih takmičenja, ali kombinacija rezultata u prethodnom izdanju Liga kupa, koji je osvojila Boka, omogućila mu je učešće u sledećem izdanju Kopa Libertadores, od druge faze.

Verne pristalice San Lorenca bile su oduševljene angažovanje Dabovea, očekujući da će njegov dinamičan fudbal odlično da "legne" ofanzivnoj ekipi iz Boeda. Čvrsta ruka novog trenera bila je evidentna na poslednjim treninzima. Naime, Dabove je iznenadio sve ostavivši van ekipe paragvajske blizance Anhela i Oskara Romera. Ništa ne bi bilo čudno da se ne radi o jednima od najsitaknutijih aduta ekipe.

Postoje dve škole mišljenja o pomenutom ekscesu. Prvi, da Dabove nema nameru da toleriše kontroverze koje blizanci izazivaju svojim nadmenim ponašanjem, a drugi je da se, prema određenim glasinama, spremaju za transfer u nekog od timova iz Brazila.

Vezista Karlos Insauralde proveo je godinu dana u Ekvadoru nastupajući za Universidad Katoliku, a vratio se i Hose Antonio Deveči iz Audaks Italijana. Od iskusnijih igrača u ekipu sa Novog Gasometra iz Atletiko Nasionala stigao je Dijego Luis Bragijeri. Sastav je napustio legendarni as Injasio Pjati, kao i Santjago Vergini, nekadašnji igrač Verone, Sanderlenda, Hetafea, Boke Juniors i Burse i prešao u Atletiko iz Tukumana. Trener Dabove na raspolaganju će imati i dobro poznata imena poput Dijega Rodrigeza, Ramona Arijasa, Fabrisija Koloćinija, Đina Perućija, Gabrijela Rohasa, Franka Di Santa...

Sa druge strane, Arsenal je jedan od "najdosadnijih" timova u argentinskom fudbalu, sa vrednim i izuzetno inteligentnim trenerom u liku Serhija Rondina, koji uvek uspeva da sklopi tvrd orah svim rivalima. Sam Rondina nije dosadan, a o njemu ćemo posebno drugom prilikom.

U Sarandi su kao pojačanja stgli golman Nikolas Navaro iz Tigrea, defanzivac Maksimilijano Rogoskog iz Midlanda, Lukasa Suareza iz Estudijantes de Rio Kvarta, Huana Andradu iz Godoj Kruza i Gastona Benavideza iz Estudijantes de Rio Kvarta.

ARGENTINA, LIGA KUP - 1. KOLO

Petak

Banfild - Rasing 2:0 (0:0)

/Alvarez 47, Galopo 89/

Subota

Kordoba - Kolon 0:3 (0:1)

/Rodrigez 13, Sandoval 56, Legizamon 78/

Union - Atletiko Tukuman 2:2 (1:2)

/Kanete 30, Borginio 90+4 - Karera 17, Vergini 40/

Aldosivi - Godoj Kruz u toku

Taljeres - Patronato u toku

23.20: (2,25) Velez (3,05) Njuels (3,25)

Nedelja

01.30: (2,10) San Lorenco (3,10) Arsenal (3,50)

21.10: (1,95) Defensa i Hustisija (3,25) Urakan (3,80)

23.20: (1,70) Boka Juniors (3,45) Himnasija LP (4,90)

Ponedeljak

01.30: (3,80) Estudijantes (3,35) River Plejt (1,92)

23.15: (2,60) Rosario (3,20) Argentinos Juniors (2,60)

Utorak

01.30: (2,50) Independijente (2,90) Lanus (3,00)

Odloženo

Platense - Sarmijento

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup ArgentineArsenal SarandiSan LorencoArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara