Kilijan Mbape (Reuters)
Kilijan Mbape (Reuters)

Pari Sen Žermen opet pod pritiskom: Mbape ne želi da aktivira klauzulu o produžetku ugovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 04:02

Deluje da je "loša veza" ponovo na velikom ispitu

Kilijan Mbape i Pari Sen Žermen, poput momka i devojke u vezi koja nije stabila, koja je bila nadomak raspada, pa na silu produžena ali to jednostavno više nije to. Nije bajkovito kao na početku kada su zajedno sanjali iste snove.

Već je probao reprezentativac, od nedavno i kapiten Francuske da napusti Park Prinčeva, ali gazde kluba su udarile veto, odbijale Realove faraonske ponude od po 200.000.000 evra iako je Kilijan ulazio u poslednju godinu ugovora. Nekako je momak, kada je devojku već prisilio da ostanu zajedno uspeo da joj ispriča priče o kako zapravo ipak imaju budućnost, kako je samo nebo granica, kako su rođeni za Ligu šampiona, pa je Mbape sredinom maja prošle godine, mesec i po pre isteka ugovora odbio Kraljevski klub i Florentina Pereza i potpisao novi, tada najmoćniji u svetu fudbala. Ali bez obzira na ovogodišnju titulu prvaka Francuske koja u Parizu više nikoga ne oduševljava, već se podrazumeva, veza se opet poljuljala.

Izabrane vesti

Naime, Mbape je kada je prošle godine produžavao ugovor sa Parižanima to učinio po modelu 2+1, a ne na tri godine kao što su mnogi mediji preneli i kao što stoji zavedeno na specijalizovanom Transfermarktu. Ta jedna, dodatna sezona može biti aktivirana ukoliko se obe strane usaglase, ali kako javlja ugledni francuski L'Ekip koji je današnju naslovnicu štampanog izdanja posvetio upravo Mbapeu, takav scenario je malo verovatan i izvesno se neće dogoditi.

Rok za aktiviranje klauzule o produžetku saradnje na još 12 meseci je poslednji dan jula meseca. Mbapeova svita odlučila je da ne komentariše ovakvae navode francuskog medija, dok klub inisitira na tome da ovakva potencijalna odluka Francuza neće dovesti u pitanje njegovu centralnu ulogu u PSŽ-ovom projektu.

Parižani su već jednom ubedili Mbapea da ostane, a o kompleksnosti te misije dovoljno govori i umešanost predsednika Francuske Emanuela Makrona u čitavu priču, isticanje da on sam u Parizu ima status nacionalnog simbola. I nema sumnje da će ponovo učiniti sve da ne izgubi jednog od najboljih fudbalera na planeti. Ali ukoliko Mbape zaista ne pristane na aktiaciju pomenute klauzule, čini se da će to nedvosmisleno predstavljati pritisak na Svece da predstojećeg leta ipak napusti Park Prinčeva i pređe u drugi klub. Možda konačno u taj Real Madrid, ako ga na Bernabeu i dalje žele.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara