Sa treninga crno-belih (© FK Partizan)
Sa treninga crno-belih (© FK Partizan)

Partizan još ne računa na Fejsu: Vidite da ne odlučuje derbi, nego Napredak

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 14:19

Trener Stanojević razmišlja da protiv TSC-a počne i bez Milovanovića

Moraće Partizanova publika još malo da se strpi. Prošlo je više od dva meseca otkako je Ljubomir Fejsa stigao u Humsku, ali još nije debitovao.

Niti će u subotnjem susretu sa TSC-om, a na osnovu izlaganja trenera Aleksandra Stanojevića teško da će ga Grobari videti na delu i u kup susretu sa Loznicom, te na zatvaranju osnovnog dela prvenstva kad Parni valjak bude gostovao na Banovom brdu.

Izabrane vesti

Tek za plej-of.

Teško će Fejsa upisati povratnički debi u subotu. Nije još spreman. Tek se vratio treninzima, međutim, dugo je pauzirao, nije u odgovarajućem ritmu da bi sad dobio minutažu. Ni Ljuba, ni Ivan Obradović nisu u fazi da računamo da igraju“, pojasnio je Stanojević, uz napomenu da bi od ponedeljka grupnim treninzima trebalo da se priključi desni bek Aleksandar Miljković.

Protiv Palančana će rotacija biti sužena usled izostanka Rikarda Gomeša (karotni), što navodi na zaključak da bi u napadu mogao da zaigra Marko Milovanović i tako reši pitanje bonusa. S druge strane, Nikola Terzić je uzleteo u poslednje dve sedmice i možda deluje da krilni vezista popuni obavezu pojavljivanja fudbalera mlađeg od 21 godine. Što nameće dilemu – koga onda u špic?

„Milovanović je bio bolestan, nije putova ni u Roterdam, ni u Surdulicu. U nedoumici smo, razmišljamo šta da radimo. Smislićemo nešto... Što se tiče reprezentativaca, nisu u martovskom ciklusu bili opterećeni kao u prethodnim. Bibars Natho je igrao samo jedno poluvreme, Terzić je igrao najviše, ali je imao četiri dana da se odmori, a u dobrom je ritmu, posle gola u Surdulici bio je precizan i za mladu selekciju, dva pogotka je namestio“.

Ocenio je Stanojević da ga u 29. superligaškom kolu čeka „ozbiljan protivnik“.

Znamo kakva je utakmica bila jesenas na stadionu u Bačkoj Topoli. Podigao je TSC formu tokom proleća. Iako ne igra Petar Škuletić, koji im mnogo znači, Stefan Vukić je u prošlom kolu dao dva gola Proleteru. Očekujem meč sa dosta šansi, jer rival često šutira, napada, Žarko Lazetić je sistem prebacio na ekipu i zato bi naši navijači trebalo da budu spmreni i za prilike TSC-a. Neće biti da samo mi dominiramo. Jesmo Partizan, igrao na našem stadionu, zna se šta nam je cilj, ali rival ima fudbalere kalibra za Partizan i Zvezdu, ali možda ne mora da ih prodaje večitima, već inostranstvu“.

Do kraja osnovnog dela prvenstva ostala su dva kola. Partizan posle duela sa TSC-om gostuje Čukaričkom, Crvena zvezda najpre igra sa niškim Radničkim u gostima, pa kragujevačkim kod kuće, a onda će se večiti sudariti na početku plej-ofa. Verovatno u presudnom meču za titulu. Mada..

„Vidite da nije odlučivao derbi. Možda je Napredak“, još jednom se Stanojević vratio na nedosuđen penal protiv Kruševljana. „Imamo teške utakmice, još dosta toga da prođemo da bismo došli do derbija. Videli ste koliko je teško bilo u Surdulici. Nisam se u poslednje vreme čuo sa Markom Nikolićem, iako je bio u sličnoj situaciji 2017, previše smo fokusirani, ali smo ranije pričali o svemu. Veliki partizanovac i sjajna trener“.

NIJEDAN ZVIDŽUK SA JUGA

Obradovalo je sve u „Zemunelu“ prisustvo Grobara na treningu uoči nastavka prvenstvene trke.

„Znači da veruju u nas. Došli su da nas podrže. Za sve vreme otkako sam se vratio nisam čuo nijedan zvižduk sa juga, bez obzira da li smo igrali dobro ili loše. Oni su uvek bili za aplaz“, pojasnio je Stanojević.

DA MI GOSTUJEMO U NIŠU PRIČAO BIH DA NAM JE TEŠKO

Nadaju se u Partizanu da bi Crvena zvezda u subotu posle podne mogla da se oklizne u Nišu.

„Prirodno je da pratimo šta radi večiti rival, ali je neumesno, možda i neprofesionalno da njih komentarišem. Teren na Čairu je težak, nije ni naš idealan posle loših vremenskih uslova. A kiša je... Uz to, Radnički ima dobrog trenera, kvalitetnu ekipu, da mi idemo u Niš verovatno bih pričao kako je mnogo teško. Verujem da je i njima. Čekamo“.

 


tagovi

Aleksandar StanojevićLjubomir FejsaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara